Ing. Marian Jurečka

  • KDU-ČSL
  • místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.02.2023 12:26:00

Nebudu nikomu mazat med kolem úst. Půjčujeme si na mnoho věcí

Nebudu nikomu mazat med kolem úst. Půjčujeme si na mnoho věcí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k rodičovskému příspěvku.

 Důchody porostou již po páté v řadě a celkově o 31 %, ale rodičák za tu dobu ani jednou! Přitom rodičům je třeba pomáhat, aby vychovávali další generace. Bez dětí tu nakonec nebude ani na ty důchody. To si musí všichni uvědomit.

Nebudu nikomu mazat med kolem úst. Půjčujeme si na mnoho věcí, bohužel v rozpočtu není na vše, ani na to nejnutnější. Proto jsem sám na svém ministerstvu snížil počet úředníků, digitalizujeme a připravuji tvrdší kontroly různých podpor. To je důležitá úspora, ale ani zdaleka nestačí.

Proto chci peníze, které si na pomoc lidem půjčujeme, spravedlivěji rozdělit mezi všechny generace a potřebné. Stejně jako rodičák mě totiž trápí třeba nízký příspěvek na péči pro zdravotně postižené.

Vím, že jsou i lidé, kterým mezigenerační solidarita moc neříká, ale bez ní dlouhodobě jako společnost nemůžeme fungovat.

Ano, šlo by si půjčovat ještě víc a pár let to nepocítit, ale jen na úkor budoucnosti. To jako zodpovědný politik neudělám, i když přijdu o nějaké mediální body. Nemohl bych se dívat vlastním dětem do očí, kdybych prodal jejich budoucnost za politické preference a lajky na sítích.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama