Ing. Marian Jurečka

  • KDU-ČSL
  • místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.03.2023 19:39:00

Velmi mě potěšilo a musím říct i dojalo, kolik rozumných důchodců s námi souhlas

Velmi mě potěšilo a musím říct i dojalo, kolik rozumných důchodců s námi souhlas

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k snížení valorizace důchodů

Malé srovnání. Důchody stále rostou a je to i díky lidoveckému výchovnému, které ocenilo rodiče. To je dobře a jsem rád, že jsme takto důchodcům pomohli.

Nesmíme ale zapomínat i na další generaci. Rodičovský příspěvek roste asi 4x pomaleji než důchody. Přitom děti jsou naše budoucnost. Jsou náš odkaz a zcela upřímně, když nebudeme mít dost dětí, tak nakonec nebude fungovat ani naše země, a to včetně toho, že nebude ani dost peněz na důchody. Tak to je a kdo vám říká něco jiného, jen maže med kolem úst.

Proto musíme podporovat rodiče. Je to zásadní pro nás všechny. Plenky, oblečení, jídlo nebo bydlení, to všechno něco stojí a pokud na to nebudou mladí mít, dopadne to špatně. My lidovci jsme se vždy snažili, aby měli rodiče co nejlepší podmínky. Ostatně proto jsme i rodičák na jeho počátku zavedli a já ho chci navýšit. Udělám pro to na vládě maximum.

Pro další generaci je ale důležitá i další věc. Aby jim nikdo neukradl jejich budoucnost tím, že nadělá takové dluhy, které budou muset splácet celý život. Pokud si někdo myslí, že žít na dluh jde donekonečna, tak žije v pohádce, která nebude mít dobrý konec.

To je důvod, proč chci navyšovat důchody i nadále, ale zodpovědně. Tak, aby to nehrozilo jejich budoucnost. Letos už po páté za naší vlády porostou důchody a průměrně budou přes 20 000 Kč. Zhruba každý druhý důchodce takový důchod v naší zemi má. Ano, vždy to může být lepší, ale jen za naší vlády už důchody narostou o 31 % a budou na polovině průměrné mzdy. Takové tempo přidávání nemůže pokračovat.

Mnoho z vás to chápe. Velmi mě potěšilo a musím říct i dojalo, kolik rozumných důchodců mi píše nebo volá, že s námi souhlasí a jsou rádi, že konečně má někdo odvahu to říkat nahlas veřejně, i když to možná není u většiny lidí populární. Moc si toho cením a děkuji za to.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama