Ing. Marian Jurečka

  • KDU-ČSL
  • místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.06.2020 22:11:00

Výstavba logistických a nákupních center na nejlepší půdě musí skončit

Výstavba logistických a nákupních center na nejlepší půdě musí skončit

Komentář na facebookovém profilu k zastavování zemědělské půdy

Rozhodnutí zabrat 44 ha nejlepší zemědělské půdy a zastavět ji betonem je prostě nehoráznost.

Kdyby opravdu bylo nutné udělat zde prostor pro biomedicínské centrum, tak by bohatě stačilo vyjmout 5 ha, jak jsem to již v záři navrhoval, a nikoli celých 44 ha. Najde se mnoho případů u nás i v zahraničí, kde takové centrum mají na ještě menší ploše. Navíc k dispozici máme dostatečné prostory jinde, brownfieldy atd. Nikdo nikdy neodůvodnil, že by bylo nutné zabrat zrovna tuto nejlepší půdu a rovnou 44 ha. Je to prostě nesmysl.

Nelze se tak divit, že občané nejen v Hněvotíně nevěří příběhu o biomedicínském centru a právem se obávají stavby dalších betonových hal za svými domy. V následujících dnech pak dokonce dojde k podání správní žaloby na Olomoucký kraj.

Tato kauza mě osobně inspirovala k tomu, že jsem na Zemědělském výboru podal pozměňující návrhy, které zlepší ochranu nejlepších půd I. a II. třídy. Ukazuje se, že dosud byl bohužel zákon příliš ohebný. Výbor mé návrhy přijal, a proto mám velkou naději, že je v červenci prohlasujeme i v Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky. Výstavba logistických a nákupních center na nejlepší půdě musí skončit, protože betonu se fakt nenajíme!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama