Ing. Markéta Pekarová Adamová

  • TOP 09
  • Hlavní město Praha
  • předsedkyně PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,49. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.10.2018 20:57:00

Nic se nevyřeší lusknutím prstu

Nic se nevyřeší lusknutím prstu

Vzpomínka na facebookovém profilu na Václava Havla

Dnes by měl Václav Havel 82 let. Je to smutné výročí, protože tu člověk s jeho morální integritou bezpochyby chybí. To, co nám chtěl říct, ale nezmizelo, to je aktuální stále. Dnes začaly volby do zastupitelstev měst a obcí a třetiny Senátu. Když mluvil VH o volbách řekl toto: „Žádám vás snažně, abyste nepodpořili ty, kteří vám slibují, že všechno vyřeší za vás. Takoví lidé chtějí, abyste jen mlčeli, poslouchali a drželi krok. Žádám vás snažně, abyste nepodpořili ty, kteří mají diktátorské sklony, příliš často mění názory, nejsou schopni se domluvit s jinými, nabízejí různá dobrodružná, nepromyšlená a neodpovědná řešení a kteří by se nejraději vrátili k centralistickému řízení všech našich společných věcí.“

Možná ani sám nevěděl, jak moc aktuální tahle jeho slova budou.

S politikou jsem začala, když jsem byla v komunálních volbách v roce 2010 zvolena do Zastupitelstva Městské části Praha 8. Je to pro mě dodnes neocenitelná zkušenost, člověk se zde naučil rozhodovat, ale také dělat politické kompromisy. Krása téhle práce spočívá v tom, že výsledky vidíte rychle. Bezprostředně ovlivňujete život občanů a můžete jim mnohé ulehčit. Nikdo nic nevyřeší lusknutím prstu, často je to běh na dlouhou trať a ne vždy se věci podaří, věřím ale, že pokud si vybereme své kandidáty do zastupitelstev a Senátu svědomitě, může se spoustu věcí pohnout dopředu, může se nám žít lépe. TOP 09 nabízí schopné a erudované kandidáty, kteří neslibují vzdušné zámky, ale poctivou práci. Budu ráda, když je svým hlasem dnes a zítra podpoříte.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama