Ing. Marta Nováková

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.01.2019 22:30:00

Ministryně Nováková se bude zajímat o konkrétní výsledky podnikatelských misí

 Ministryně Nováková se bude zajímat o konkrétní výsledky podnikatelských misí

Na oficiální návštěvu Singapuru, Thajska a Indie v neděli odlétá ministryně průmyslu a obchodu Marta Nováková s premiérem Andrejem Babišem. Doprovázet je budou zástupci 42 českých firem.

 Vedoucím podnikatelské mise je Svaz průmyslu a dopravy ČR. Cílem cesty, která skončí 19. ledna, je pomoci rozvíjet stávající a budovat nové vztahy s firmami v regionu. Na programu jsou tak bilaterální jednání se zástupci vlád a partnerů ve významných projektech, podnikatelská fóra i návštěvy výzkumných center.

„Řada našich firem má ať už v Thajsku, Singapuru nebo v Indii své dnes už standardní partnery. Účast v podnikatelském doprovodu naší oficiální delegace by nejen jim, ale i těm, kdo svůj byznys teprve chtějí v těchto destinacích rozvinout, měla pomoci v realizaci konkrétních podnikatelských záměrů a projektů,“ uvedla před odletem ministryně Nováková a dodala: „Jsem pro podporu našeho exportu připravena udělat vše, co bude možné, ale po návratu mě bude velmi zajímat, jaké konkrétní projekty a aktivity se podnikatelům a firmám díky této misi podařilo uskutečnit.“

„Velký zájem podnikatelů o účast v misi potvrzuje důležitost ekonomické diplomacie realizované premiérem a ministerstvem průmyslu a obchodu,“ uvedl Stanislav Kázecký, viceprezident Svazu průmyslu a dopravy ČR, který podnikatelskou misi vede.

V únoru ministryně Marta Nováková zamíří do Jordánska, doprovázet ji bude podnikatelská mise, kterou též organizuje Svaz průmyslu a dopravy ČR. Pracovní návštěva se ve dnech 25. – 27. února koná při příležitosti 1. zasedání česko-jordánské Společné komise. S jordánskou stranou budou projednány konkrétní projekty v perspektivních ekonomických oblastech, včetně energetiky, strojírenství, železniční infrastruktury, vodohospodářství a obranného průmyslu, které povedou k posílení obchodní relace mezi Českou republikou a Jordánskem.

Jordánsko je pro Českou republiku zajímavým mimoevropským obchodním partnerem s vysokým hospodářským potenciálem do budoucna. Např. obrat zahraničního obchodu mezi oběma zeměmi vzrostl v roce 2017 o více než 3,3 % a dosáhl úrovně 59,3 milionů USD. Jordánsko rovněž těží ze svého stabilního podnikatelského prostředí a strategické polohy uprostřed Blízkého východu, ze které je možné proniknout na sousední trhy.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama