Ing. Martin Charvát

  • ANO 2011
  • Pardubice
  • primátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,63. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.10.2022 7:37:00

Kůň v hlavní roli

Kůň v hlavní roli

Přípravy na Podzimní městské slavnosti vrcholí

Už za týden začnou Podzimní městské slavnosti a přípravy na nabitý pátek 7. a sobotu 8. října vrcholí! V letošním roce se návštěvníci mohou těšit na celou řadu koncertů, kterou v sobotu večer na Pernštýnském náměstí zakončí zpěvačka Lenny, bubenickou show, rytířské souboje na koních, akrobaty na Zelené bráně, tradiční spanilou jízdu kočárů i historických vozidel, oblíbený lampionový průvod, Pernštýnské tržiště a mnoho dalšího. Letos se slavnosti ponesou ve jménu koně.

„Již tradičně je podzimní část slavností je spjata s vyvrcholením dostihové sezony a jejím posláním je přenést slavnostní atmosféru, kulturu a zábavu do ulic města. A koňskou symboliku letos ještě umocníme – právě kůň, symbol našeho města je tématem letošních slavností. Stejné téma měli pořadatelé připravené již před dvěma lety, kdy byly Pardubice Evropským městem koní, ale covidová situace dala podzimním slavnostem roku 2020 stopku. Úctu k erbovnímu zvířeti a tradici zdejších dostihů jsme proto letos oživili a znovu zakomponovali do programu a věřím, že si vše společně naplno užijeme,“ řekl k tematickému pojetí slavností primátor Martin Charvát.

„Dvoudenní multižánrový festival v ulicích centra města opět nabídne spoustu zábavy a atraktivní podívané. Na podiu na Pernštýnském náměstí se vystřídá celá řada interpretů včetně oblíbené zpěvačky Lenny. Divácky oblíbený program jako je sraz historických vozidel, lampionový průvod či ohňostroj na Labi letos doplní atraktivní rytířské souboje na koních v ulici U Stadionu či akrobaté na Zelené bráně. Věřím, že vám letošní slavnosti přinesou spoustu příjemných zážitků,“ jmenuje zajímavosti letošního ročníku náměstek primátora Jan Mazuch.

Obyvatelé města i jeho návštěvníci po oba dny ocení oblíbenou Pernštejnskou hospodu na hlavním historickém náměstí. Pro děti budou připravené zajímavé workshopy, zapojit se můžete do běhu Univerzity Pardubice a ani letos pořadatelé nezapomněli na jízdu historických automobilů.

Podrobný program najdete ZDE

nebo ZDE

Téma „kůň“:

Pátek 7. 10.
zahájení slavností - kočárový průvod Spanilá jízda kočárů, vyjedou v 15:00 hodin ze závodiště, před 16. hodinou dorazí na náměstí

Sobota 8. 10.
v ulici u Stadionu Rytířský program na koních - dobové stany, dobové kolbiště, kde se turnaj bude odehrávat, možnost vyfotografovat se s rytíři, dobové hry pro děti. Koně pod sedlem i pod kapotou: výstava Kůň v památkové péči a dětské kreativní dílny

Po oba víkendové dny dostihy na závodišti zakončené 132. Velkou pardubickou se Slavia pojišťovnou, vrcholem městských slavností

Další tipy:

Pátek 7. 10. 
19:30    Akrobatické vystoupení na Zelné bráně Air Gym

Sobota 8. 10.
17:30    Factorial orchestra (Pernštýnské náměstí)
18:30    bubenická show (Pernštýnské náměstí)
18:45    Lampionový průvod městem (z náměstí na Wonkův most)
19:30    Velká ohňostrojová show na Labi
20.15    koncert zpěvačky Lenny (Pernštýnské náměstí)

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama