Ing. Martin Kolovratník

  • ANO 2011
  • Pardubický kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.12.2019 13:36:00

„Ošklivá“ dálnice nemusí hyzdit krásnou krajinu

„Ošklivá“ dálnice nemusí hyzdit krásnou krajinu

Komentář na facebookovém profilu k územnímu rozhodnutí pro stavbu další části D35

 V posledních dnech se doslova roztrhnul pytel s předvánoční nadílkou pro řidiče. Sotva jsme ve středu zahájili stavební práce na dokončení chrudimského obchvatu, už tu máme další skvělou zprávu!

Čtěte pozorně - udělali jsme velký krok směrem k výstavbě další části D35. Jedná se hned o dva úseky v oblasti Janov – Litomyšl, které právě ZÍSKALY ÚZEMNÍ ROZHODNUTÍ. A to je velký pokrok! Kolegům z Ředitelství silnic a dálnic - ŘSD i ze stavebního úřadu za to patří velké díky.

Jsem rád, že nemalou zásluhu na této zprávě má i náš Spolek pro výstavbu dálnic D35 a D43 a jeho členové. V průběhu posledních roků jsme totiž svolali a zorganizovali průběžně řadu jednání mezi ŘSD, obyvateli měst a vesnic, kolem kterých povede budoucí dálnice a zástupci kraje. Kromě osvěty se v našem Spolku snažíme poskytovat prostor pro diskuzi a ta je pro nalezení dohody nesmírně důležitá.

Nejsem politikem, který se zavřel v Praze ve sněmovním akváriu. Naopak jezdím po našem kraji, mluvím s lidmi a proto chápu obavy a strach obyvatel z toho, co jim dálnice všechno (ne)způsobí. Jsem ale přesvědčený, že všechny problémy mají své řešení. Pokud například by například hluk obtěžoval víc, než říkají dnešní odhady, můžeme dodatečně postavit protihlukové stěny a zvýšit podíl ochranné zeleně. Za tyto vstřícné kroky patří dík bývalému starostovi Litomyšle a dnešnímu krajskému radnímu Michalu Kortyšovi, který hledá pragmatická řešení.

Stejně tak nemusí „ošklivá“ dálnice hyzdit krásnou krajinu, protože může dojít k jejímu zapuštění pod úroveň terénu. Mrzí mě, že někteří lidé ale obviňují úředníky na stavebním úřadu. Prý rozhodli schválně na poslední chvíli a tak, aby vše vyšlo na samotný konec roku. Je to čistý nesmysl. Řízení sice trvalo déle, nicméně je to pochopitelné, protože takto složitou stavbu odpovědní pracovníci řešili poprvé v životě a záleželo jim na tom, aby vše bylo profesionální a bez chyb. Věřím, že rozhodnutí je zpracováno precizně a především správně. Bohužel v některých věcech není možné najít shodu a řešení tak, aby vyhovovalo všem.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama