Ing. Martin Kolovratník

  • ANO 2011
  • Pardubický kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.04.2021 7:35:00

Chci, aby ČR byla i v budoucnu energeticky soběstačná

Chci, aby ČR byla i v budoucnu energeticky soběstačná

Komentář na facebookovém profilu k výzvám o vyřazení Ruska a Číny z tendru na dostavbu jaderné elektrárny Dukovany

 Investice do jaderných elektráren je u nás docela kontroverzní téma. Ne všichni tomu fandí. Já mám ale svůj názor. Říkám jasně, jádro podporuji! Chci, aby Česká republika byla i v budoucnu energeticky soběstačná a nezávislá na komkoliv.

V souvislosti s tendrem na výstavbu nových jaderných bloků považuji za důležité zmínit snahu některých kolegů o automatické vyškrtnutí Ruska. Samozřejmě chápu, že se jedná o zakázku s výrazným bezpečnostním a strategickým přesahem. Přesto jsem přesvědčený, že znemožnit komukoliv účast předem není správný krok.

Už dnes máme spoustu zákonů a různých nástrojů, které vládě umožňují včas zasáhnout a ochránit tak bezpečnost naší země. Pokud bychom se k tomuto kroku uchýlili předem, pak celou soutěž pouze pokazíme a ve výsledku bude podstatně dražší. Navíc je potřeba zmínit, že mezinárodní firmy se do takto velkých tendrů často hlásí ve sdruženích a konsorciích.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama