Ing. Martin Kolovratník

  • ANO 2011
  • Pardubický kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.05.2019 22:08:00

Máme jedinečnou polohu pro vybudování testovacích polygonů

Máme jedinečnou polohu pro vybudování testovacích polygonů

Komentář na facebookovém profilu k budoucnosti autonomní mobility.

I když se může zdát, že samořiditelná auta jsou dnes doslova za rohem, není to tak úplně pravda. Na druhou stranu příklad ze Švédska ukazuje, že se nejedná ale ani o příliš vzdálenou budoucnost.

Jednou ze zásadních podmínek pro další rozvoj autonomních aut (jak v testovacím, tak i v reálném provozu) je správné nastavení právního rámce. Nejen pro ochranu dalších účastníků silničního provozu, ale i pro oblast odpovědnosti a pojištění ☝️ Rychlé a jasné řešení těchto komplexních problémů přitom podmiňuje další rozvoj této oblasti v Česku a přímo tak ovlivní i náš další hospodářský rozvoj.

Jsem přesvědčený, že vzhledem k přirozené přeshraniční povaze dopravy nemůžeme jednat samostatně. Pokud se chceme stát jedním z evropských a světových center autonomní mobility, musíme se aktivně zapojit do tvorby těchto předpisů jak na evropské, tak i mezinárodní úrovni.S tím souvisí i budování infrastruktury.

Česko má jedinečnou polohu uprostřed Evropy pro vybudování špičkových testovacích polygonů pro všechny aspekty autonomní mobility a musí tuto konkurenční výhodu využít.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama