Ing. Martin Kolovratník

  • ANO 2011
  • Pardubický kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.08.2020 15:30:00

Musíme sakra máknout, abychom nezůstali montovnou

Musíme sakra máknout, abychom nezůstali montovnou

Komentář na facebookovém profilu k plánům, jak nezůstat montovnou.

MUSÍME SAKRA ZABRAT, ABY NÁM NEUJEL VLAK A NEZŮSTALI JSME MONTOVNOU EVROPY.

Všichni to víme a známe. Kvalitní vzdělání je základem pro úspěšný život, prosperitu a bohatství. Bez vzdělané společnosti se jednoduše nikdy nezbavíme nálepky „montovny Evropy“, nabízející jen levnou pracovní sílu. Víte, že dnes putují desítky až stovky miliard korun zisku na konta nadnárodních korporací a koncernů? Mě osobně to pěkně štve s chci to změnit.

Výukové tablety a bezpečná wifi zdarma budou prvním krokem k revolučním změnám krajského školství
Chci chytré a sebevědomé Česko, které bude držet krok s Evropou či ještě lépe – bude jí udávat směr. Takové, které se stane lídrem v oblasti nových technologií a potřeb moderního světa. Veškeré nutné předpoklady pro to máme, tak proč bychom je nemohli využít a stát se centrem inovací nebo dokonce dirigentem obchodu? Vím, že se jedná o velmi ambiciózní vizi. Jsme ale šikovný národ a nevidím proto důvod klást si malé cíle. Potenciál toho dosáhnout máme. Pokud ho však chceme naplnit, musíme změnit v přístupu ke vzdělávání. Potenciál toho dosáhnout určitě máme, avšak beze změny v přístupu ke vzdělávání toho můžeme jen těžko brzy dosáhnout.

Koronavirová krize naplno odhalila slabiny našeho školství a jeho nepřipravenost na potřeby 21. století
Byly to právě uzavřené školy a distanční výuka, které nám v plné nahotě ukázaly zastaralost tohoto systému a v době nepředvídatelných událostí i jeho zranitelnost. Až na pár výjimek školy nebyly připraveny a vybaveny na výuku v online prostředí a prakticky nikdo netušil, jakým způsobem se s novými výzvami popasovat. O to víc si však cením práce všech pedagogů a zaměstnanců škol, kteří se dokázali přizpůsobit těmto událostem, a odvedli opravdu kus dobré práce. Všem jim za to patří velké poděkování.

Pardubický kraj může ostatním krajům ve vzdělávání ukázat novou cestu
Měli bychom se z této situace poučit a nastavit nový směr našeho školství. Takový, který z našich škol udělá moderní pracoviště s kvalitními technologiemi a zázemím, která budou poskytovat skvělou výuku. Jsem přesvědčený, že Pardubický kraj může být prvním českým regionem, který změní zažité klišé a ukáže všem ostatním správnou cestu. Každá koruna putující do školství je investicí do naší budoucnosti, která se nám vrátí v úspěchu našich dětí. Jestliže v krajských volbách získáme Vaši důvěru a budeme se podílet na správě Pardubického kraje, zasadíme se o výraznou změnu krajského školství.

Postaráme se o moderní výbavu krajských škol kvalitní technikou a o propojení s on-line světem“
Postaráme se o to, aby všichni studenti byli vybaveni výukovými tablety a mohli se tak vzdělávat za jakýkoliv okolností a nečekaných omezení. Vytvoříme relaxační zóny, které budou vybaveny zabezpečenými počítači s přístupem k internetu k využití volného času během přestávek a copy centra v každé krajské škole, kde si studenti budou moci tisknout, kopírovat, skenovat své studijní materiály. Zároveň vybavíme krajské školy bezpečnou, silnou a bezplatnou wifi pro studenty a učitele.

Bez kvalitních a dobře placených učitelů to nepůjde
Chceme pedagogy proto podporovat v jejich dalším sebevzdělávání a profesním rozvoji. Kromě vyššího finančního ohodnocení, připravíme i motivační osobnostní programy, které jim umožní například stáže v zahraničí, získat kvalitní IT techniku, podporu v oblasti bydlení a mnoho dalšího.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama