Ing. Martin Kolovratník

  • ANO 2011
  • Pardubický kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.06.2020 18:37:00

Náš kraj má ohromný turistický potenciál

Náš kraj má ohromný turistický potenciál

Pardubický kraj má veškeré předpoklady k tomu, aby se v letošním roce stal cílem tuzemských cestovatelů pro letní dovolenou.

Turisty nedotčené památky, nádherná příroda nebo kulturní zážitky jsou zárukou kvalitně stráveného odpočinku. O podobě letošní dovolené máme s rodinou jasno, strávíme ji v kraji mého srdce. 

Stačí pohled ven z okna na teploměr a vše je hned jasné. Léto doslova klepe na dveře. Všichni za sebou máme neuvěřitelně náročné období a většina z nás proto s napětím vyhlíží vytoužené prázdniny. Není se přitom vůbec čemu divit. Vždyť koronavirová pandemie nás všechny stála spoustu sil. Nejenom fyzické, ale především té duševní. To nejhorší je ale už snad za námi. A jak se lidově říká, všichni teď potřebujeme „dobít baterky“ a načerpat energii do zbytku letošního roku. Bez pořádného odpočinku se tak jednoduše neobejdeme.

Nejistá dovolená v zahraničí

Otázkou zůstává, kde ji ale vlastně strávíme. Oblíbené letní zahraniční destinace se sice pomalu otevírají turistům z celého světa, avšak pod tíhou přetrvávajících opatření zde více než odpočinek nalezneme zvláštní pocit. Třeba ze vstupu na pláž, který má být dle prvotních informací regulován „jakýmsi semaforem“ podle počtu osob, které se na pláži nachází. „Nevím jak Vy, ale já bych si takovou dovolenou zcela jistě neužil.

Za svůj život jsem navštívil desítky zemí, stovky míst a procestoval tisíce kilometrů. S klidnou duší tak mohu říct, že jsem viděl kus světa a ledacos zažil. Jak se ovšem říká, všude je dobře, ale doma je nejlíp. V rámci své práce se často potkávám s lidmi po celém Česku. Díky tomu jsem měl příležitost naši zemi poznat skrz na skrz a mohu s naprostou jistotou potvrdit, že náš kraj je v Česku nejkrásnější! Jeho bohatá historie a příroda je vskutku okouzlující a rozhodně má co nabídnout. S rodinou proto vyrazíme napříč krajem mého srdce a jsem přesvědčený, že to bude jedna z nejlepších dovolených, které zažijeme.

Za špatnými výsledky kraje stojí nedostatečná propagace

Pardubický kraj je místem neomezených možností. Kde jinde lze například navštívit památku UNESCO – renesanční zámek Litomyšl, vystoupat na Stezku v oblacích nebo se jednoduše setkat s řemesly našich předků? Bohužel spousta obyvatel netuší, jaké klenoty a neopakovatelné zážitky se jim ukrývají doslova „přímo před nosem“. Přitom je to obrovská škoda. Cestovní ruch představuje nezanedbatelnou část hospodářství, ze které by mohly těžit nejenom firmy a podnikatelé, ale zároveň i místní obyvatelé. Turismus ale bohužel asi nepatří mezi absolutní priority vedení našeho kraje. Čísla v tomto ohledu totiž mluví jasně a je nezpochybnitelné, že máme co zlepšovat, abychom se alespoň vyrovnali ostatním krajům, za kterými zaostáváme.

Pardubický kraj má turistům co nabídnout

Jako poslanec za Pardubický kraj jsem v každodenním kontaktu s kolegy z celé České republiky. Není téměř nikdo, kdo by neznal náš pověstný pardubický perník nebo slavný dostih Velká Pardubická. Velmi známý je i renesanční zámek s expozicemi Východočeského muzea nebo Národní hřebčín v Kladrubech nad Labem. Navíc nezapomínejme ani na naše krásné hrady Svojanov nebo Kunětickou horu. Není to ale pouze a jenom o památkách. Myslím, že každý z nás by měl na vlastní oči vidět například muzeum loutkařských kultur v Chrudimi, malebný skanzen Veselý Kopec nedaleko Železných vrchů a Žďárských hor nebo kupříkladu moderní Vojenské muzeum v Králíkách. A pokud zavítáte do této malebné obce na Orlickoústecku, pak nesmíte vynechat dělostřeleckou tvrz Hůrku.

Hned na začátku prázdnin vyrážíme společně s rodinou na Toulovcovy Maštale a na překrásné Lanškrounské rybníky. Myslím, že tímto rozhodnutím nemůžeme udělat chybu a navštívíme je. Na letošní dovolenou se opravdu těším a budu moc rád, pokud tu vaši budete trávit u nás doma v kraji. Pomůžeme tím hospodám, penzionům a hotelům v našem kraji znovu se rozjet a vrátit k normálu a také si připomeneme, v jak krásné a báječné zemi vlastně žijeme.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama