Ing. Martin Kolovratník

  • ANO 2011
  • Pardubický kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.04.2022 17:15:00

Tohle je komunikace? To jste si naběhl neskutečným způsobem

Tohle je komunikace? To jste si naběhl neskutečným způsobem

Projev na 19. schůzi Poslanecké sněmovny 29. dubna 2022 k návrhu novely stavebního zákona

 No to mě nadzvedlo a přinutilo reagovat, pane ministře. Klára Dostálová to říkala - 106 hlasů. Vy tady říkáte - bylo protlačeno, koaliční partner u toho nebyl. - Já už si to hlasování nepamatuji přesně, myslím, že několik sociálních demokratů - že to bylo půl na půl z jejich klubu. Ale 106. 106 hlasů. Prosím, to je demagogie, tohle neříkejte - bylo protlačeno s SPD, komunisty apod. To za prvé.

A potom, vy hrozně hezky mluvíte, jste dobrý rétor, uznávám, v tom vám vysekávám poklonu. A říkáte - jednat se všemi zúčastněnými, se všemi hráči atd. Ale vždyť vy sám to neděláte. Máte informace o tom, co se děje na stavebních úřadech? Jaký je chaos mezi těmi zaměstnanci? Už jsme si o tom dneska říkali, kdo komu píše, volá. Ti lidé jsou v nejistotě, oni nevědí, kde budou pracovat, jestli zůstanou na těch obcích, zaměstnanci stavebních úřadů na krajích to samé. Já s nimi mluvím, aspoň tedy ve svém regionu, oni se na tu změnu těšili, že budou pod státní službou. Mám informace o tom, že uvažují o stávce, že opravdu zcela vážně to vidí jako ohromný problém. Ne tu změnu, na tu máte právo, tu můžete udělat, o.k., máte na ni hlasy. Ale to, že teď jste si naběhl, to, že s nimi nekomunikujete. Oni nemají ty informace.

A třetí, s kým nekomunikujete, podívejte se tedy znovu na sítě, váš pan senátor Canov, váš koaliční partner naprosto šokovaný, rozčílený a mluví, jak tady píše, ne o této odkládací novele, ale o tom, co prosakuje z meziresortu z té věcné stránky. "Zachováme stavební úřady na místní úrovni, aby rozhodovaly se znalostí prostředí", cituje váš kolega Canov koaliční smlouvu. A pak píše realitu :"Zrušíme 244 z 615 úřadů." Vždyť i vaši kolegové, senátoři, jsou proti tomu a mají s tím ohromný problém. Tak tohle je ta komunikace? Nezlobte se na mě, ale to jste si naběhl neskutečným způsobem.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama