Ing. Martin Kolovratník

  • ANO 2011
  • Pardubický kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.12.2021 6:44:00

V ČR začaly jezdit autonomní vlaky

V ČR začaly jezdit autonomní vlaky

Nadšený povzdech na facebookovém profilu nad rozvojem české železniční dopravy.

 NA PRAHU BUDOUCNOSTI. V ČESKU ZAČALY JEZDIT AUTONOMNÍ VLAKY

Přátelé, přeji Vám pěkný den. Pokud patříte mezi milovníky české železnice a srdcem jste „šotouši“, pak zbystřete! Tahle zpráva by Vám totiž rozhodně neměla uniknout. V Česku se totiž začínají prohánět první autonomní vlaky bez strojvedoucích! ANO, čtete správně. Zatím to sice bylo pouze „na zkoušku“, do dvou až tří let bychom se ale mohli dočkat ostrého provozu.

Přiznám se, že jsem hrdý na to, jak skutečně ohromné věci v České republice vznikají. V tomto konkrétním případě za autonomními vlaky stojí téměř desetiletá práce kolegů z AŽD Praha v čele s generálním ředitelem Zdeňkem Chrdlem, kteří do vývoje investovali zhruba sto milionů korun. Jsem rád, že se jedná o prakticky ryze domácí produkt. Téměř 90 % všech technologií totiž pochází právě z Česka. Potvrzuje to, že naše země má své pevné místo na železniční mapě světa a že umíme vyrábět skvělé věci.

Pro zahájení ostrého provozu tak zbývá vyřešit už jen potřebné legislativní úpravy, které by autonomní jízdu vlaků umožňovaly. Přiznám se, že moderním technologiím fandím a jako „dopravní poslanec“ rád pomohu připravit a prosadit potřebné změny v zákonech, které dají této technologii budoucnosti zelenou.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama