Ing. Martin Kolovratník

  • ANO 2011
  • Pardubický kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.08.2020 17:46:46

Výrazně podpoříme ekologii a příspěvek 4 000 Kč na nákup elektrokola

Výrazně podpoříme ekologii a příspěvek 4 000 Kč na nákup elektrokola

Kandidát na hejtmana Pardubického kraje za hnutí ANO 2011 Martin Kolovratník se vyjádřil k jednomu z hlavních volebních témat hnutí pro letošní krajské volby - a tím je ekologie.

Dle jeho názoru se nyní jedná o podceňovanou a nedostatečně podporovanou oblast v Pardubickém kraji. Zásadní zprávou v této oblasti pak je jeho návrh na příspěvek pro občany kraje na nákup elektrokola - a to ve výši 4.000,- Kč na jeden nákup - celkem navrhuje dotovat pořízení až deset tisíc elektrokol.

„Čisté a zdravé životní prostředí je pro mne velmi důležité a podstatné! Myslím si, že příroda a naše zdraví jsou vzájemně propojené. Proto je nesmírně důležitá podpora ekologie a ochrany, zlepšení životního prostředí. U nás v Pardubickém kraji je v tuto chvíli dle mého názoru nedostatečná. A já osobně chci lepší Pardubický kraj! “ Řekl kandidát na hejtmana kraje Martin Kolovratník a doplňuje: „V případě volebního úspěchu se zasadím o „zdravý“ Pardubický kraj. Například do výstavby nových silnic, dálnic nebo železnic putují v současnosti miliardy korun. Musíme proto adekvátně podpořit ekologii, protože zdravý vzduch, čistá voda, úrodná půda, silné stromy – vytvářejí naše místo pro život.“

Hnutí ANO 2011 představilo několik dalších návrhů, se kterými jde do voleb a jež mají za cíl přispět ke zlepšení kvality života v Pardubickém kraji. Jedná se o výsadbu stromů, podporu zdrojů čisté energie v domácnostech i firmách, moderní způsoby osvětlení, podporu ekologickým zemědělcům a farmářům, výstavbu nabíjecích stanic na elektromobily a elektrokola apod. Většinu z nich bude hnutí adresně komunikovat s voliči během následujících týdnů. A zároveň se kandidát Kolovratník rozhodl zveřejnit jeden konkrétní návrh už nyní.

„Jízdní kola jsou nedílnou součástí našeho života v kraji. Budeme proto usilovat a prosazovat cílený jednorázový příspěvek na nákup elektrokola ve výši 4.000 korun pro naše občany z rozpočtu Pardubického kraje. Pokud nám voliči dají důvěru a my po volbách sestavíme novou krajskou vládu, tak plánujeme podpořit nákup až deseti tisíců elektrokol v roce 2021. To vše pro podporu zdravého způsobu života a cestování a také ekonomiky. Rovněž podpoříme výstavbu nových nabíjecích stanic v desítkách obcí a měst našeho kraje. Chceme lepší a zdravý Pardubický kraj a tento návrh nám může k dosažení našeho společného cíle pomoci,“ uvedl Martin Kolovratník.

Tematické video s vyjádřením M. Kolovratníka k ekologii a příspěvku 4.000,- Kč na nákup elektrokola pro občany Pardubického kraje naleznete ZDE.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama