Ing. Martin Kolovratník

  • ANO 2011
  • Pardubický kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

29.09.2019 7:28:10 - Damph

Babišova vláda dává pobyt nelegálům

Ve své odpovědi píšete že ANO není zodpovědné za resort ministerstva vnitra, takže Vaše hnutí nemůže za to pokud u nás nějací nelegálové dostanou azyl: https://www.parlamentnilisty.cz/profily/Ing-Martin-Kolovratnik-32354/otazka/Babisova-vlada-dava-pobyt-nelegalum-138311. No jo, ale proč tedy ANO přenechalo tento důležitý resort ČSSD - straně o níž se ví že podporuje migraci? Navíc ANO je dominantní silou ve vládě a pan Babiš přece říká že na všechno dohlédne - tak proč si to s panem Hamáčkem nevyřídí?
František Černoch

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

06.12.2019 9:10:30 - Ing. Martin Kolovratník
 Dobrý den, pane Černochu,

děkuji Vám za dotaz. Ve volbách do Poslanecké sněmovny v roce 2017 jsme nezískali takový výsledek, který by nám umožnil vytvořit jednobarevnou vládu a jediným možným řešením byl vznik koaliční vlády s ČSSD. Sociální demokracie už na počátku rozhovorů o vzniku vlády jasně deklarovala, že nechce ve vládě zastávat marginální a bezvýznamnou roli. Pokud porovnáme volební výsledek našeho hnutí a ČSSD, pak bychom logicky měli mít ve vládě mnohem větší zastoupení a mít tak na starost více resortů. Bohužel v praxi to ale takto nefunguje. Bývá pravidlem, že nejmenší koaliční strany mají vyšší zastoupení při přepočtu na počet poslanců a jinak tomu není ani u této vlády. Budu proto rád, pokud budete své okolí informovat, co všechno naše hnutí udělalo. Jsem přesvědčený, že v roce 2021 dosáhneme lepšího výsledku a vytvoříme vlastní většinovou vládu. Držte nám palce!