Ing. Martin Kukla

  • ANO 2011
  • Vysočina
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.09.2020 11:17:00

Kraj plánuje generální rekonstrukci školního areálu

Kraj plánuje generální rekonstrukci školního areálu

Kraj Vysočina plánuje generální rekonstrukci areálu Vyšší odborné školy a Střední školy veterinární, zemědělské a zdravotnické Třebíč

Z plánovaného zájmu Kraje Vysočina na realizaci zateplení souboru budov krajské VOŠ a Střední školy, zemědělské a zdravotnické v Třebíči se během několika měsíců vyloupla potřeba generální rekonstrukce areálu, který školním účelům slouží od roku 1963. Už na začátku příštího roku chce mít kraj jako vlastník objektu hotovou projektovou dokumentaci minimálně na zateplení objektů. „Nejpozději začátkem března příštího roku musíme podat žádost do Operačního programu Životní prostředí a pokusit se získat dotaci na zateplení objektů. Z dosavadních zkušeností odhadujeme, že hodnocení řídícího orgánu můžeme očekávat v září a do té doby budeme mít hotovou zbylou část projektové dokumentace na rekonstrukci celého areálu školy. K případně získaným dotacím bude třeba přidat i podíl kraje, který zajistí dofinancování zbylé části projektu,“ uvedl Martin Kukla, náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast ekonomiky a majetku.

Z předběžně nastíněného harmonogramu, který stále obsahuje mnoho neznámých, je zřejmé, že během roku 2021 bude kraj generální rekonstrukci rozsáhlého objektu projektovat, rozpočtovat a pokusí se získat možné dotace. „Pokud vše proběhne hladce, nebude nic bránit v roce 2022 zadání veřejné zakázky na dodavatele a následně nás, školu, její žáky a pedagogy čeká několik měsíců provozu za permanentní přítomnosti stavební firmy. V současné době se hledá zpracovatel projektové dokumentace nejen na zateplení, ale dále i na rekonstrukci obvodových konstrukcí včetně všech anglických dvorků v areále školy, odvlhčení a odvětrání podzemních podlaží pod oběma křídly domovů mládeže, kraj chce změnit užívání stávajících krytů CO na sklepní a skladovací prostory, řešena je rekonstrukce vnitřního nádvoří areálu, včetně provedení nových ležatých kanalizací pro odvod dešťových a splaškových vod s napojením na nově vybudovanou kanalizační šachtu. Mezi položkami k rekonstrukci figuruje stravovací provoz (kuchyně a jídelny), tělocvična a k ní přilehlá sociální zázemí. „Projektová dokumentace musí obsahovat nový způsob vytápění, nové odvětrání, nové sportovní povrchy a akustiku, výměny elektroinstalací a počítáme s novými omítkami objektů,“ vyjmenovává Martin Kukla.

Vypracování projektové dokumentace je pro Kraj Vysočina jako vlastníka objektu zásadní při plánování financování generální rekonstrukce. Až na základě předloženého materiálu bude jasné, jak rozsáhlé práce se musí provést a především jak budou finančně náročné.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama