Ing. Martin Kukla

  • ANO 2011
  • Vysočina
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.11.2021 20:45:32

Makáme pro lidi z Vysočiny

Makáme pro lidi z Vysočiny

Náš hlas je na zastupitelstvu rozhodně slyšet, níže se dozvíte jak se nám vede a jak to vidíme.

 Je těžké někoho hodnotit, raději to nechám na čtenářích .Některé projekty na kraji ale bohužel usnuly, nebo nabírají značný skluz. Vždy jsem se snažil naslouchat lidem a řešit jejich problémy.

Pokud mám být konkrétní, tak se stačí rozhlédnout kolem sebe. V třebíčské nemocnici jsme chtěli postavit nový parkovací dům, na který jsem již nechal vypracovat projektovou studii, v areálu nemocnice také nový domov po dlouhodobě nemocné, dále jsem chtěl postavit nový domov pro seniory na ulici Kubešova. V Jihlavě jsem chtěl vyřešit parkování v areálu nemocnice,  dostavět nový pavilón následné péče a také řešit parkování naší nejnavštěvovanější turistické atrakce a to ZOO Jihlava. Ve Žďáře stále nestojí nová gymnastická hala a investice v Nemocnici v Novém Městě na Moravě také váznou. Pelhřimov trápí obchvat a školy nedodělané investice jako např. nové praktické učebny na Křemešnické ulici.  V Havlíčkovým Brodě také usnulo řešení parkování v nemocnici. A to je jen malý výčet toho co jsem chtěl řešit.  Těch projektů bylo hodně, vždy jsem vycházel z dané potřeby regionu. Nové vedení kraje se k těmto projektům staví velmi laxně a připadá mi, co bychom my zvládli za rok, oni mají na 4 roky. Však posuďte sami.

Na druhou stanu jsem velmi rád, jak Kraj Vysočina řeší COVID- 19. Myslím, že se k tomu postavili čelem a dělají maximum. Velká pochvala samozřejmě patří všem pracovníkům ve zdravotnictví, v sociálních službách, ve školství a také celému integrovanému záchrannému sboru v našem kraji. Jsou zřízeny očkovací týmy, jezdí se po celém kraji a dělá se maximum velké díky všem.  

V krajské opozici se snažíme upozorňovat na některé nedostatky, někdy jsme úspěšní někdy ne.

Jsme nejsilnější klub, máme deset zastupitelů a tak se snažíme přicházet s dobrými nápady. Sledujeme dění na Vysočině a někteří z nás mají tu výhodu, že se několik let profesně věnovali chodu kraje. Je proto potřeba znalosti využít a přispět k tomu, aby se nám na Vysočině dobře žilo. Rád bych proto shrnul úspěšné podněty, které se nám podařilo prosadit, nebo alespoň navést správným směrem. Jsem velmi rád, že se podařilo najít a dodatečně navýšit peníze pro program Fondu Vysočiny - Stavby ve vodním hospodářství, na náš apel se znovu vyhlásil program Venkovské prodejny či se od příštího roku vrací podpora podnikatelům.

Trápí nás, že se značně omezují investice do silnic, jsme neúspěšní v prosazování větší míry podpory pro lesníky, profesionální i dobrovolné hasiče. Kraj Vysočina v tuto chvíli vůbec nepodporuje obnovu lesů, administrují se pouze státní dotace. A samozřejmě nové vedení neudělalo vůbec nic co se týká dostupné péče lékařů a to zejména zubařů a dětských pediatrů. Mě osobně také trápí nedostatečná a nespravedlivá podpora sportu na Vysočině a veřejná doprava na kterou stále slyším negativní ohlasy.

Opozice je však o toho, aby upozorňovala na nedostatky a navrhovala lepší řešení.

Všem čtenářům přeji hlavně hodně zdraví a klidný adventní čas.

Martin Kukla (ANO 2011)

zastupitel Kraje Vysočina

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama