Ing. Mgr. Irena Ropková

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,75. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.04.2017 7:28:00

Hlavní město posílí mzdy pedagogů i asistentů v mateřských a základních školách

Hlavní město posílí mzdy pedagogů i asistentů v mateřských a základních školách

Zastupitelstvo hlavního města Prahy schválilo návrh na uvolnění celkem 155 milionů korun z rozpočtu určených na posílení mezd pedagogických i nepedagogických pracovníků a asistentů pedagoga v mateřských a základních školách.

 Peníze jsou určeny na období od ledna do srpna letošního roku. Uvedla to radní pro školství a evropské fondy Irena Ropková.

Pražské zastupitelstvo schválilo návrh na poskytnutí celkem 155 milionů korun městským částem hlavního města určených především na posílení mezd pedagogických i nepedagogických pracovníků a asistentů pedagoga na mateřských a základních školách v metropoli.

„Dlouhodobě usiluji o alespoň částečnou kompenzaci nízkých platů ve školství. Díky příspěvkům z rozpočtu hlavního města si například pedagogové na mateřských a základních školách měsíčně přilepší o 1.100 korun, na středních školách příspěvek činí 1.200 korun. Palčivým problémem jsou rovněž nízké odměny pro asistenty pedagoga, které tak školy jenom těžko shánějí na trhu práce. Proto musí každoročně hlavní město z vlastního rozpočtu mzdy asistentů dokrývat,“ vysvětlila radní hlavního města pro školství a evropské fondy Irena Ropková.

Kromě posílení platů pedagogických i nepedagogických pracovníků pražského školství a asistentů pedagoga město finančním příspěvkem zajistí bezproblémové fungování speciální péče v podobě speciálně-pedagogických, psychologických, logopedických a dalších služeb.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama