Ing. Mgr. Milan Šarapatka, Ph.D.

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.09.2016 12:33:03

Sněmovna zablokovaná zástupným problémem, aneb tonoucí se stébla chytá….

 Sněmovna zablokovaná zástupným problémem, aneb tonoucí se stébla chytá….

Včerejší jednání Poslanecké sněmovny bylo opět zablokováno několikahodinovou polemikou, co že to vlastně ministr financí Babiš řekl nebo neřekl o romském táboru v Letech.

 

Předseda TOP 09 Kalousek v čele své suity a za statečného sekundování ministra bez portfeje Dienstbiera a pár dalších, včera opět hodiny dštil na ministra Babiše „oheň a síru“ a obviňoval ho tentokrát z takových zločinů jako je například podpora holocaustu nebo nucených prací.

Rozumím tomu. Za prvé se ministr Babiš ve Varnsdorfu možná nevyjádřil zcela jednoznačně, což je u politika  nešťastné Nebyl jsem tam a nemohu to potvrdit ani vyvrátit, ale dle Babišových slov byl jeho výrok hrubě zkreslen redaktorem serveru Aktuálně.cz, jehož majitelem je, jak známo, Zdeněk Bakala a ten je spřízněnou duší TOP 09. 

Za druhé, a to především, je pár dnů do voleb a TOP 09 se, jak známo, potácí nad propastí nevolitelnosti A tak je ke zviditelnění každý prostředek dobrý. Lhostejno, že se Sněmovna nemůže zabývat činností, pro kterou je určena, projednáváním a schvalováním zákonů, lhostejno, že se překrucují historická fakta. Podle dnešního vyjádření historika profesora Rataje v PL totiž  tabor v Letech žádným koncentračním táborem nikdy nebyl. Cituji profesora Rataje: “ Z odborného pohledu tábor v Letech nebyl koncentračním táborem, ale pracovním vězeňským, později specifickým sběrným táborem“.

A je tu ještě jeden nezanedbatelný pohled. Staré právnické „Cui bono“, tedy česky „Komu ku prospěchu“? Komu sloužil pracovní tábor v Letech? Kde tedy pracovali ti Romové internovaní v táboře? A zde naopak není třeba historickou pravdu nikterak upravovat nebo překrucovat. Prokazatelně ve schwarzenberských lesích a na schwarzenberských zemědělských latifundiích, patřících rodině dnešního čestného předsedy TOP 09 Karla Schwarzenberga!

Obávám se proto, že Miroslav Kalousek, místo aby svými útoky poškodil před volbami Andreje Babiše a hnutí ANO, spíše ještě prohloubil propast, která se otevírá před jeho stranou.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama