Ing. Mgr. Milan Šarapatka, Ph.D.

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.09.2014 15:34:18

Chci být na svoji Prahu pyšný

Chci být na svoji Prahu pyšný

Dostávám otázku, co mě vede ke kandidatuře na pražský magistrát. Ptají se mě tak lidé, kteří mě znají jako člověka, který prakticky celý dosavadní život prožil ve světě diplomacie a mezinárodního obchodu.

Je pravdou, že jsem od školy pracoval v zahraničním obchodě a diplomacii, tj. ve světě obchodních jednání, konferencí a diplomatických misí a poznal jsem díky tomu značnou část světa.
A právě proto se nyní ucházím o pozici v pražské komunální politice. Právě proto, že ze všech možných setkání s cizinci dobře vím, jakým je pro nás Praha „obchodním artiklem“. Dávám to do uvozovek, protože život určitě nelze poměřovat jen rovnicí nákladů a výnosů, ale v podstatě je to pravda. Praha je lákavým místem pro turisty i obchodníky, a ekonomové by určitě dokázali vyčíslit, kolik naše výstavní metropole přináší do státního rozpočtu.
Jenže také vidím, jak bezohledně s tímto klenotem, který nám odkázali naši předkové, zacházíme. Vidím, jak se z radnice na Mariánském náměstí i z jednotlivých obvodů stávají „korýtka“ pro šikovné kamarády. Vidím, jak kvůli tomu utíkají peníze, které by jinak mohly přispět k tomu, aby naše Praha byla skutečnou perlou, která by lákala k návštěvě, ale i k životu.
Aby bylo naše město atraktivní, k tomu nestačí jen krásné památky a dobré pivo. Není možné zůstat lákavou destinací, když peníze, které by se měly investovat do rozvoje města, končí v kapsách kamarádů vedení města. Není možné, aby Praha měla pověst města, kde vás okradou v taxíku i ve směnárně.
Chtěl bych to změnit. Abych se ani já, ani nikdo jiný nemusel před zahraničními partnery za toto město napříště stydět. A především proto, aby se zde žilo dobře nám všem, kteří považujeme Prahu za svou, máme ji rádi a záleží nám na ní.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama