Ing. Mgr. Milan Šarapatka, Ph.D.

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.01.2015 21:19:00

Nacisté opět pochodují. Nepřipomíná vám to nedávnou historii?

Nacisté opět pochodují. Nepřipomíná vám to nedávnou historii?

V Kyjevě se, dle agentur, 1.1.2015, konal pochod cca 4000 účastníků u příležitosti sto šestého výročí narození Stepana Bandery.

Pochod organizovali aktivisté ze strany Svoboda a Pravého sektoru, kteří byli v minulosti kritizováni samotnou Evropskou unií a Spojenými státy za šíření nacionalismu a xenofobních nálad. Jsou to titíž aktivisté, jimž opakovaně projevovali svou velkou přízeň, na Majdanu i v médiích a jinde, někteří naši političtí představitelé……. Dokonce jim posíláme teplé prádlo…..

Mezi demonstranty bylo vidět mnoho uniforem s nacistickými symboly odkazujícími na druhou světovou válku. Někteří z účastníků nesli nad hlavami hořící pochodně. Lidé provolávali hesla typu „Ukrajina Ukrajincům“ nebo „Bandera se vrátí a udělá pořádek“.

Přesto, že o pochodu informovala většina  světových agentur, lze považovat za příznačné, že česká média, až na čestné výjimky, o pochodu naši veřejnost informovat zapomněla.

Jsem přesvědčen, že proti něčemu takovému musíme intenzivně bojovat, aby se již nikdy nevrátila zvěrstva nacismu, která Evropa zažila před pouhým půl stoletím. Naopak podpora něčeho takového mně připadá zcela absurdní a sebezničující. I když možná ne tak absurdní. Vždyť se říká, „Koho chleba jíš, toho píseň zpívej“.

Mgr. Ing. Milan Šarapatka, PhD. – poslanec hnutí Úsvit a člen zahraničního výboru PS

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama