Ing. Mgr. Milan Šarapatka, Ph.D.

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.03.2014 14:49:53

Proč jedu na Krym? Protože...

Proč jedu na Krym? Protože...

Volal mi dnes pan Palata z DNES/Lidových novin/........, proč prý na ten Krym jedu? Že tím budu prý legitimovat nelegitimní referendum na Krymu, kdoví kdo že to prý financuje, že mně tam asi posílá Ruská ambasáda, a tak dále........ Jak on to ví?

  Podivuhodné spekulace......

Ukrajinskou krizi sleduji od samotného počátku a opakovaně jsem se k situaci na Ukrajině vyjadřoval. Na rozdíl jiných, kteří v médiích vyjadřují vehementně svoji podporu stávajícímu ukrajinskému vedení, které získalo moc nedemokraticky, pod nátlakem Majdanu, a označují za strůjce všeho zla Rusko, jsem toho názoru, že se jedná o geostrategické soupeření mezi USA a Ruskem o vliv v eurasijském prostoru, při kterém je Ukrajina pouhým pěšcem a my, tj. členové Evropské Unie, jsme v pozici hlupáků, kteří tahají horké kaštany z ohně za jiné.

Na Krym jedu PROTO, abych, spolu s ostatními pozorovateli z Evropy, sledoval formální průběh referenda a především proto, abych se přesvědčil, co si o referendu, respektive o otázkách, na které má odpovědět a o situaci na Ukrajině a na Krymu, myslí ti jichž se to týká, obyčejní Rusové a Ukrajinci, kteří tam žijí. Oni se musejí rozhodnout, zda budou žít na Ukrajině nebo v Rusku a nikdo by jim do toho neměl mluvit. A pokud se přesvědčím, že se rozhodují svobodně, budu jim držet palce, ať bude výsledek referenda jakýkoli. .

Co mne naopak zaráží je fakt, že proti referendu na Krymu, o kterém vím, že není bez chyb, u nás nejvíce vystupují ti, kteří do systému mezinárodního práva zavedli termín „humanitární bombardování“, kteří horovali pro odtržení Kosova od Srbska a kteří ve snaze o podporu lidských práv podpořili invazi do Afganistánu, Iráku nebo Lýbie.



Milan Šarapatka 14.3.2014









Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama