Ing. Mgr. Milan Šarapatka, Ph.D.

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.08.2014 9:55:36 - Péťa

konečně jeden pravdivý názor

Musím Vás pochválit za rozumný názor,který jste vyslovil v článku: Bývalý diplomat odhaluje závažný problém Ukrajiny i důvod střetů USA a Ruska. Je pravdivý a Evropa na blbost druhých doplácí. Jste také toho názoru, že my na to také doplácíme, aniž bychom za to mohli. Ono je hezké dávat sankce, ale bez většího dopadu.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.08.2014 16:06:57 - Ing. Mgr. Milan Šarapatka, Ph.D.

Na téma sankcí jsem se vyjadřoval nedávno do Parlametních listů:

"Sankce určitě správnou cestou nejsou a nakonec poškodí ekonomicky obě strany. Jak tu, proti které byly sankce uvaleny, tak tu, která je uplatňuje. Na západě bude výrazně více poškozovat evropské země, a především ty ve střední Evropě, než USA (viz polská jablka). Ale například Francie v kontraktu na dodávku vojenských lodí do Ruska dále vesele pokračuje. Rusko nejspíše bude reagovat dalšími protiopatřeními namířenými proti evropským dodavatelům a zaměří se na nové dodavatele v Asii. To přispěje, kromě ztrát evropských výrobců, v politické rovině k většímu příklonu Ruska do asijského prostoru, což je dle mého názoru, přesný opak toho, o co bychom se měli snažit. Evropa by měla udržet s Ruskem co nejtěsnější ekonomické i politické vztahy, a tak se snažit eliminovat možné hrozby a Rusko postupně kultivovat. Rusko se vždy v Evropě „vidělo“.