Ing. Mgr. Milan Šarapatka, Ph.D.

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

11.04.2016 15:06:33 - Lukáš91

řešení uprchlické krize

Řada lidí ale i politiků se shoduje v tom, že nejlepším řešením uprchlické krize by bylo pomoci lidem v místech, odkud lidé utíkají. Proč se tedy tak neděje? Je totiž evidentní, že imigranti, kteří získají azyl o něj stejně nestojí

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

15.04.2016 11:17:42 - Ing. Mgr. Milan Šarapatka, Ph.D.

 Dobrý den pane Gron,

domnívám se, že většina imigrantů, kteří utíkají do Evropy, o azyl stojí. Otázkou je, zda na něj mají oprávněný nárok a zda stojí o azyl v bezpečné zemi nebo spíš v některé  bohaté zemi, jakou je například Německo.

Lidem, kteří jsou ve svých zemích reálně ohroženi na životech samozřejmě pomáhat musíme. Zavazují nás k tomu naše mezinárodní závazky. Přesunout azylové řízení a uprchlické tábory do třetích zemí je samozřejmě dobrý nápad. Pomoci uprchlíkovi v Sýrii údajně stojí až 5x méně než v Evropě. Realizace tohoto nápadu je však velmi obtížná, viz například dohoda - nedohoda  EU s Tureckem. Se zřízením táborů například v Maroku, Libyi nebo Alžírsku by musely tyto země souhlasit a EU spolu s USA a dalšími zeměmi by musely následně vybudovat odpovídající infrastrukturu.