Ing. Mgr. Miroslav Poche

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.01.2015 17:47:26

Pražské stavební předpisy se Evropské komise netýkají

Pražské stavební předpisy se Evropské komise netýkají

MMR se ve sporu s hl. m. Prahou mýlí.

Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky ve sporu s hlavním městem Prahou opakovaně zdůraznilo potřebu notifikovat Pražské stavební předpisy Evropskou komisí a odvolává se v této věci na irelevantní směrnici EP a Rady 98/34ES z roku 1998.

„Nemůžu se ubránit podezření, že údajná notifikace je pouze nástrojem pro obstrukci a jejím skutečným cílem je dosáhnout změn v již schválených pražských stavebních předpisech. Jako poslanec Evropského parlamentu mohu potvrdit, že Evropská komise sehrává v této kauze nulovou roli, neboť místní stavební předpisy povinné notifikaci EU nepodléhají,“ uvedl poslanec EP Miroslav Poche (ČSSD).

Brusel v této chvíli tedy žádnou notifikaci neočekává, a už vůbec ji neiniciuje ani nehodlá požadovat. Pokud existují dohady a odlišné názory v rámci České republiky, měli bychom o nich diskutovat doma a nesnižovat zbytečně kredit naší země směrem k Evropské komisi. Je to obzvláště důležité v současném období, kdy vrcholí vyjednávání operačních programů a kdy bychom měli Brusel přesvědčit o funkční administrativě v Česku.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama