Ing. Mgr. Miroslav Poche

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

13.03.2015 10:14:09 - sverma

Proč to nejde na Ukrajině jako Jugoslaviji

Když některá část obyvatel se chce odtrhnout od státu tak to někde jde (Slovinsko,Chorvatsko,Kosovo,Makedonie,Československo,) nebo může jít (Skotsko,Baskytsko,Vlámsko).A na Ukrajině kde se chce odtrhnout část obyvatel ,která mluví jiným jazykem než vládní garnitura tak to nejde.A to je Ukrajina plochou větší než dohromady dříve jmenované státy .Dále mi není jasné proč je neustále prováděna linie příměří.Nemá snad Luhansko a Doněcko své krajské území. Pak by se o ně nemuselo útočit jak to dělá nacionalistická část ukrajinců. Copak má Kosovo hranice po nějaké bitvě? Vám nevadí že v Oděse upálili 60-116 lidí ? Nikdo z vás se o počet a vyšetření nezajímá ? Když IS upálili Jordánského pilota podniklo Jordánsko nálet na IS Sýrii . Němělo by Nato provést nálet na Kijev , když to udajně předtím pomohlo v Bělehradě. Nebo nedej bože Rusko ?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.04.2015 13:43:31 - Ing. Mgr. Miroslav Poche

Dobrý den, problematika Ukrajiny je od příkladů, které uvádíte, poněkud odlišná, a to především kvůli vojenské intervenci ze strany další země, v tomto případě Ruska. Nejde zde jen o právo na sebeurčení jako takové, ale také o průběh voleb, které na Krymu proběhly, a které byly podle nezávislých pozorovatelů zmanipulované. Mírová linie je součástí území do doby, než proběhnou řádné volby. Až po demokratických volbách bude možné řešit další situaci v těchto oblastech, zda-li se formálně připojí k Rusku či získají větší míru autonomie. Neštěstí v Oděse se stále vyšetřuje, nemohu tedy přicházet s ukvapenými závěry.