Ing. Michaela Matoušková, MPA

  • STAN
  • Řečany nad Labem
  • starostka obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,76. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.01.2020 4:33:00

Pokud jste rodičem, který má dítě mladší 4 let...

Pokud jste rodičem, který má dítě mladší 4 let...

Rodiče pozor - připravili jsme pro vás rychlý postup, jak se nepřipravit o možnost čerpat zvýšený rodičovský příspěvek pro ty z vás, na které vláda nemyslí a vy jste si již svůj příspěvek vyčerpali, i když vašemu dítku ještě nejsou 4 roky!

Pokud jste rodičem, který má dítě mladší 4 let, ale rodičovský příspěvek jste již z různých důvodů vyčerpali, nemáte podle současné vládní novely nárok na zvýšení o 80 000.

Ale nezoufejte. I vy máte naději! Skupina senátorů z klubů STAN, KDU-ČSL a ODS podala stížnost k Ústavnímu soudu, který může vyhovět a rodičovský příspěvek se zvýší i vám.

Připravili jsme jednoduchý návod, co bude třeba udělat:

Podat co nejrychleji písemnou žádost na Úřad práce, ať už poštou nebo fyzicky. Formulář naleznete ZDE.
I kdyby úředník měl jakékoli výhrady, tak Vaši žádost zkrátka musí přijmout. A kdyby svéhlavě trval na svém, chtějte zamítnutí písemně potvrzené.
Nechat si podání žádosti na Úřadu práce pečlivě potvrdit razítkem nebo podpisem úředníka. A vyčkejte na rozhodnutí Ústavního soudu. To se může samozřejmě protáhnout.
Až po rozhodnutí Ústavního soudu se dozvíte, zda máte skutečně nárok na navýšení o 80 tisíc korun. Pokud Ústavní soud našim senátorům vyhoví, tak Vám z úřadu přijde kladné rozhodnutí nebo o něj budete muset znovu písemnou formou zažádat.

Stále máme naději pomoci rodičům, kteří začali dříve pracovat nebo měli jiné problémy, a zvýšení rodičovské si zaslouží. I když se na ně vláda vykašlala.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama