Ing. Michaela Opltová

  • STAN
  • Plzeňský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,32. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.04.2022 11:47:00

Mezi uprchlíky je spoustu vzdělaných a šikovných lidí

Mezi uprchlíky je spoustu vzdělaných a šikovných lidí

Komentář na facebookovém profilu k uprchlíkům z Ukrajiny.

 Právě jsem předala téměř kompletní výbavičku pro jednu budoucí ukrajinskou maminku, která utekla před válkou v 37. týdnu těhotenství.

Je to absurdní, ale vlastně “očekávám” komentáře typu, ať se staráme o Čechy a že Ukrajincům pomáháme až příliš. V České republice máme spoustu problémů, které ale řešíme! Zdědili jsme po minulé vládě obrovské dluhy, inflaci, bojujeme s energetickou krizí, bytovou nouzí, spoustu lidí muselo začít více šetřit. To všechno si uvědomujeme a pracujeme s kolegy v parlamentu na tom, aby se situace lepšila.

Spousta lidí ale teď řeší, že uprchlíci z Ukrajiny dostanou 5 tisíc “kapesné” a zadarmo jídlo nebo oblečení z charity, že jim obce poskytnou byty do doby, než si najdou práci a zajistí si vlastní bydlení. Lidé, kteří k nám přichází, mají často jen to, co zvládli odnést na zádech. Jsou to lidé jako my, takže mají drahé mobily nebo nalakované nehty. Nemají své blízké, nemají se kam vrátit. Jsou v cizí zemi a jejich domovy jsou zničené. Je možné, že už nikdy neuvidí své příbuzné, kteří nezvládli utéct. A přesto jim někdo závidí peníze nebo obecní byt na pár měsíců. Pokud si někdo myslí, že bychom bez uprchlíků měli v Česku levnější benzín nebo potraviny, tak žije v omylu. Válka se dotýká všech v Evropě, jsme v ekonomické válce proti vrahovi Putinovi. Nevíme, kdy válka skončí a nevíme, kdy se budou moci uprchlíci vrátit domů. Někteří si zde vytvoří nový domov. Je mezi nimi spoustu vzdělaných a šikovných lidí, které naše země potřebuje. Dejme jim prosím šanci.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama