Ing. Michal Dvouletý, MBA

zastupitel Zlínského kraje a města Uherské Hradiště
  • Soukromníci
  • Zlínský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,74. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.12.2020 17:36:00

Vedení Zlínského kraje musí zaktualizovat rozpočet i rozpočtový výhled

Vedení Zlínského kraje musí zaktualizovat rozpočet i rozpočtový výhled

Zlínský kraj má schválený rozpočet na příští rok. Zastupitelé za koalici TRIKOLORA - SOUKROMNÍCI - NEZÁVISLÍ navrhli a nakonec také prosadili, aby vedení Zlínského kraje předložilo nejpozději do konce března kompletní aktualizaci rozpočtu.

Plánované daňové příjmy kraje totiž stále nezohledňují změny daňových zákonů, které se stále projednávají v parlamentu a které mohou mít zásadní dopad na objem finančních prostředků, se kterými bude kraj příští rok hospodařit.

„Chceme být konstruktivní opozicí. Všichni víme, že rozpočet plave na vodě, protože kvůli legislativnímu chaosu nikdo stále neví, s jakými daňovými příjmy může kraj příští rok počítat. A to se bavíme o rozptylu ve stovkách milionů korun. Zároveň je alespoň nějaký rozpočet mnohem lepší, než rozpočtové provizorium. Proto jsme pokládali za důležité, aby Rada Zlínského kraje zároveň dostala za úkol|, aby do konce března předložila komplexní aktualizaci rozpočtu, která zohlední změny daňové legislativy, aktualizovanou predikci očekávaných daňových příjmů Zlínského kraje a také aktualizované investiční priority,“ uvedl krajský zastupitel Michal Dvouletý, předseda politického klubu koalice TRIKOLORA - SOUKROMNÍCI - NEZÁVISLÍ.

Kromě požadavku na aktualizaci rozpočtu dostalo vedení kraje také za úkol do konce června příštího roku přijít s aktualizací Střednědobého výhledu rozpočtu Zlínského kraje na období 2021 až 2025. „Čeká nás těžká doba. Zlínský kraj bude muset najít nemalé úspory a důsledně rozmýšlet každou korunu, kterou bude směřovat na konkrétní investice. Společně s kolegy zastupiteli Jaromírem Bernátkem a Ivo Mitáčkem jsme připraveni vedení kraje nabídnout pomocnou ruku, ale očekáváme také zodpovědný a koncepční přístup a také jasný tah na branku. Nechceme přihlížet tomu, jak ztrácíme drahocenný čas,“ dodal Michal Dvouletý


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama