Ing. Michal Kostka

Poctivě, s odvahou, za to, aby se věci dělaly lépe...
  • KSČM
  • Kroměříž
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.10.2017 0:06:45

Poslední předvolební výkřik

Poslední předvolební výkřik

Jelikož se před volbami na lidi valí nejrůznější rady, koho volit, koho nevolit, nebudu tady opakovat mnohé z toho, co už jsem řekl. Pokusím se omezit na krátké shrnutí, proč k volbám jít a jak u nich přemýšlet, pokud si nejste jistí.

Někteří politici údajně vydávají brožurky, jak jsou volby sexy a cool. OK, nemám problém, ale v řadě blábolů se ztrácí to podstatné. Někdo taky říká, že je nasraný na všechny, a mohl by volit leda menší zlo a volit menší zlo nemá smysl.Budete se divit, ale právě proto má smysl volit. Strana dokonalých andělů bohužel neexistuje, strany jsou tvořené lidmi a ti vždy dělají chyby. A tedy chyby najdeme u každé strany. Takže dokonalou stranu hledat smysl nemá a menší zlo je vlastně jediné, co můžete volit.Že nechcete volit menší zlo? Já (a předpokládám miliardy lidí) volí menší zlo každé ráno. Nechce se mi vstávat a rád bych si pospal a nešel do práce. Takže mám volbu - pospat si a nejít do práce s pravděpodobným následkem problémů v práci až vyhození - tedy zlo. Druhou volbou je oželet toužebně chtěný zbytek spánku - taky zlo. Nakonec se rozhodnu, že menší zlo je vstát a jít do práce. Nevolit je také zlo - necháváte za sebe volit druhé. A pak už je jen na Vás, jestli si vyhodnotíte, že je menší zlo jít volit nebo že je menší zlo nechat za sebe volit druhé.Dobrá, pokud jste se rozhodli, že menší zlo je pro Vás nechat za sebe volit druhé, nemusíte pokračovat ve čtení, pokud nechcete. Teď totiž k tomu, jak si vybrat.Ale vy to vlastně víte, jak si vybrat. Víte totiž, jak žijete. Víte, jakou mzdu Vám platí, víte, kolik z toho dáte na bydlení a energie, víte, jak málo (nebo moc) zbude na to ostatní. Nepochybně jste si i všimli, jak se liší životní úroveň v okolních zemích. Vidíte, do čeho kolem Vás se narvalo víc veřejných peněz, než je zdrávo, a taky vidíte, kde peníze těžce chybí. Víte, jak funguje Vaše nemocnice či škola, kam chodí Vaše děti. Vidíte, jak Vašemu hospodskému pomáhá či nepomáhá EET. Víte, jaká je spolupráce s úředníkem na úřadě, kde musíte nutně něco vyřídit. A konečně jste si jistě povšimli, které strany proklamují, že s tím budou něco dělat. A které něco udělat mohly, ale neudělaly.Ve volbách také kandiduje mnoho křiklounů, kteří ovšem nebudou mluvit o tom, jak vy dennodenně žijete a co na tom mohou zlepšit. Ale budou mluvit o hrozbách, které nám zcela jistě hrozí. O nebezpečích, která nepochybně přijdou. O tom, že oni jsou ti spasitelé, co Vás před těmito nebezpečími naprosto ochrání. Rád bych doufal, že Vás tito plašiči svým strašením nestrhnou. Ale vidím, že jim podléhá skutečně mnoho lidí. I jinak velmi chytrých.
Takže Vám opakuji - víte sami nejlépe, jak žijete. A Vaše skutečné problémy jsou to, co je potřeba řešit. Ne imaginární problémy, které údajně "přijdou". Takže šťastnou ruku při výběru toho, kdo Vám pomůže Vaše problémy vyřešit. Na Vašem hlasu záleží.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama