Ing. Milan Pour

  • ANO 2011
  • Milovice
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

08.11.2019 9:42:11 - já Stanislav

Je ANO socialistickou stranou?

Myslel jsem si opak, ale zřejmě jsem byl vedle, jak ta jedle. Minimálně podle Schillerové, musíte od nás vybrat více na daních, aby bylo co rozdělovat - podle ní se nám peníze vrátí. Myslíte si, že jsme natolik nesvéprávní a hlupí že si o svých penězích nedokážeme sami rozhodnout nejlépe

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.11.2019 11:27:26 - Ing. Milan Pour
Dobrý den. Děkuji Vám za dotaz.
Hnutí ANO není socialistickou stranou. Mezi hlavní cíle hnutí ANO patří prosazení fungujícího státu a boj s korupcí. Vnímám toto hnutí jako středovou stranu se sociálním cítěním. Aby stát mohl fungovat, je třeba, aby hospodařil dle státního rozpočtu. Hnutí ANO je v koalici s ČSSD a při prosazování jednotlivých parametrů státního rozpočtu musí respektovat podmínky koaliční smlouvy. Rovněž pokud se počítá s nárůstem nákladů na důchody, se zvýšením rodičovského příspěvku a prostředků na podporu prevence závislosti (hazardní hry, alkohol, kouření, drogy), potom je nutné hledat cesty, jak získat další prostředky na realizaci těchto cílů.  Například úpravou zdanění tabákových výrobků, tvrdého alkoholu a hazardu může dojít k zvýšení ochrany občanů před závislostmi na návykových látkách a hazardních hrách. Nemyslím si, že by občané naší vlasti byli nesvéprávní při rozhodování o nakládání se svými finančními prostředky. Stát by však měl motivovat ty občany, kteří finanční prostředky vynakládají na zvýšenou konzumaci návykových látek, které mají negativní účinky na jejich zdraví a představují vysokou ekonomickou zátěž pro veřejné rozpočty. Podle odborných studií se celospolečenské náklady například u konzumace alkoholu vyšplhají ročně na 59 mld.Kč, v případě kouření dokonce přesahují 100mld.Kč. Rostou i náklady na protidrogovou politiku.