Ing. Milan Pour

  • ANO 2011
  • Milovice
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

20.11.2020 10:31:40 - Alena 12

Omezení nakupování

Proč, když ubývá počet nakažených, zpřísňujete opatření pro nakupování? Do kdy budou platit? Víte ono ne každý si může jít nakoupit kdykoliv a stát třeba po práci ještě ve frontě před krámem je náročné, obzvlášť když vás doma čekají ještě povinnosti = starost o domácnost. Dokážete si omezení představit před Vánoci? Pokud to chápu dobře podle tabulky by omezení v obchodech měla trvat až do konce, tedy i v prvním stupni. To je fakt na hlavu! Je snad stání ve frontě lepší, než když se lidé rozprostřou po obchodě? A proč když jste tedy lidi omezili, tak proč nepovolíte, aby mohli nakupovat všude – tedy otevřít všechny obchody? A počítají se do počtu povolených nakupujících i děti v kočárku? A ještě poslední dotaz, nemělo by se tedy otevřít i v neděli? Takhle je v pátek a v sobotu o to víc nakupujících. Děkuji za odpovědi. Alena

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.11.2020 15:17:55 - Ing. Milan Pour
 

Děkuji Vám za dotaz. V letošním roce prochází každý občan této země těžkou životní zkouškou. Listopad je již devátým měsícem, co ovládá dění v naší vlasti neviditelný nepřítel - koronavirus. Někdo ho překoná téměř bez zdravotních obtíží, jiní bojují v nemocnicích o život. Bohužel chladnější počasí dodává přenosu koronaviru na síle, což lze zjistit ze statistik epidemie koronaviru v ČR i okolních zemích. 

Je proto zcela na místě, že vláda přijatými opatřeními se snaží chránit životy našich občanů. Na druhé straně nelze úplně uzavřít ekonomiku. Možná se Vám zdá, že některá opatření jsou nelogická. Věřte, že určitě mají svá opodstatnění.  Nejsme jediná země v Evropě, která zpřísnila opatření při nakupování. S rychlým uvolňováním opatření před vánočními svátky bych byl opatrný. Měli bychom se poučit z jarního rozvolnění. Určitě jsem pro postupné promyšlené rozvolňování. Například jsem pro otevření malých provozoven služeb a obchodů, kde si určitě dokážou ohlídat počet zákazníků i dezinfekci. Také si dokážu představit nedělní prodej, zvláště pak před vánočními svátky, kdy každoročně dochází k výraznému nárůstu prodejů. Je třeba se však na to dívat i tou optikou, zda svým chováním, respektováním nařízení a tím i omezením svých svobod umožníte zachránit lidské životy, nebo je pro Vás důležitější předvánoční tlačenice a shon v obchodech a tradiční vánoční svátky, na které jste již zvyklá. Jsem přesvědčený o tom, že lidé chtějí chránit nejen sebe a svou rodinu, ale ti uvědomělejší také své okolí. Uvědomuji si také, že někdo během pandemie koronaviru již ztratil práci, někdo iluze a další třeba získal potřebný nadhled.