Ing Milan Richter

.
  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.01.2010 19:32:36

Neber úplatky, neber úplatky, přijde na tebe protikorupční ombudsman

Neber úplatky, neber úplatky, přijde na tebe protikorupční ombudsman

Korupce, úplatky, zmanipulovaná výběrová řízení. Tato slova slyšíme dnes a denně. Jak proti těmto nešvarům bojovat? Navrhuji zřízení tzv. protikorupčního ombudsmana. Uvítali byste jej? Kdo by jím měl být?

V samém začátku tohoto článku jsem si dovolil parafrázovat známou českou komedii. Téma, které tento titulek uvádí již tak úsměvné není. Nově se zabývám protikorupční strategii a i zde bych vás rád poprosil o spolupráci a vyjádření vašeho názoru.


V současné době mohou občané v rámci boje proti korupci volat na jakousi linku, kde mluví se strojem-záznamníkem bez jakékoliv možnosti o problematice komunikovat. Já vždy upřednostňuji dialog před monologem. Proto uvažuji nad zavedením funkce, kterou pracovně nazývám protikorupční ombudsman. Jednalo by se o nezávislého člověka, jehož úkolem by bylo komunikovat s pražany o jejich podnětech, stížnostech, atd. Daný problém by dále zpracoval, prověřil a podnikal by další případné kroky, např. směrem k orgánům činným v trestním řízení. Občané by měli možnost kdykoliv si zkontrolovat stav, ve kterém se jejich stížnost nachází. Protikorupční ombudsman by měl ve chvíli uzavření případu povinnost neprodleně o výsledku občana informovat.


Výše uvedený popis funkce prosím považujte za velmi obecný. Zajímá mě, zda byste protikorupčního ombudsmana uvítali. Jeho výběr bude nepochybně velmi střežen jak médii, tak vámi, což bude jednou ze záruk nezávislosti a objektivnosti. Proto bych vedle vašich názorů uvítal také návrhy, kdo by tímto protikorupčním ombudsmanem měl být, ať už se jedná o konkrétní jména osob, či jakého by měl být vzdělání, zaměření, atd.

Své návhry, podněty či dotazy, prosím, pište do diskusní sekce  webu www.milanrichter.cz - Vy se ptáte.

Děkuji vám.

Milan Richter

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama