Ing Milan Richter

.
  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.02.2010 15:24:01

Novým ředitelem magistrátního odboru informatiky je Ladislav Kočí

Novým ředitelem magistrátního odboru informatiky je Ladislav Kočí

Rada hl. m. Prahy dnes vzala na vědomí zprávu výběrové komise o posouzení uchazečů na funkci ředitele odboru informatiky Magistrátu hl. m. Prahy a na návrh ředitele magistrátu jmenovala do této funkce Ing. Ladislava Kočího. Nový ředitel se ujme funkc


Výběrové řízení na funkci ředitel/ka odboru informatiky Magistrátu hl. m. Prahy bylo vyhlášeno 23. prosince 2009, uzávěrka přihlášek byla 7. ledna 2010, vzhledem k svátkům na konci roku byl termín prodloužen do 18. ledna 2010. Do řízení se přihlásilo celkem 22 uchazečů.

Na prvním jednání výběrové komise 27. ledna 2010 bylo rozhodnuto, že pro odborné posouzení uchazečů, vytvoření modelového příkladu pro ně a následné hodnocení bude k řízení přizván externí poradce, prof. RNDr. Vladimír Vašinek, CSC, vedoucí Katedry telekomunikační techniky VŠB TU Ostrava. Na druhé jednání 3. února 2010 komise posuzovala úplnost předložených přihlášek a dokladů a splnění zákonných požadavků a požadavků stanovených v Oznámení o vyhlášení výběrového řízení.

K osobnímu jednání, které se uskutečnilo 8. února 2010, pozvala komise 16 uchazečů, aby doplnili informace v životopisech, odpověděli na dotazy a sami mohli vznést dotazy a připomínky. Do 2. kola výběrového řízení bylo komisí vybráno 6 nejlepších, kteří obdrželi stejné zadání modelového příkladu.

Prezentace zadaného úkolu, na niž se dostavilo jen 5 uchazečů, se konala na jednání komise 12. února 2010, zúčastnili se jí i členové Výboru pro informatiku a veřejnou správu Zastupitelstva hl. m. Prahy. Pořadí prezentace bylo losováno, každý uchazeč měl 10 minut na samotnou prezentaci a poté byl prostor zhruba 5 minut na dotazy členů komise či výboru. Členové výboru pro informatiku měli možnost anonymně zhodnotit jednotlivé uchazeče, což sloužilo jako další názor pro výběrovou komisi.

Závěrečné jednání komise se uskutečnilo 15. února 2010, kdy po pečlivém a podrobném zhodnocení kandidátů byla vypracována zpráva o průběhu výběrového řízení a sestaveno pořadí uchazečů. Výběrová komise doporučila na 1. místě Ing. Ladislava Kočího a na 2. místě Ing. Martina Vimra.

„Výběr proběhl s maximální pečlivostí i otevřeností, veřejností ostře sledovaný odbor informatiky magistrátu má ředitele s prvotřídní kvalifikací i profesní praxí. Zbývá popřát jemu i nám úspěch, čeká ho tvrdá práce,“ řekl náměstek Milan Richter.

 Ing. Ladislav Kočí – profil:

Absolvent VŠE Praha (Národní hospodářství, finance a účetnictví 1993 -1999)

Mezinárodní strategická a manažerská zkušenost z oblasti restrukturalizací, finančního a provozního řízení společní, fúzí a akvizic, obchodního a podnikového plánování, treasury, vedení rozsáhlých projektů změn procesů a v neposlední řadě, cílování klíčových indikátorů výkonnosti společností.

Zkušenosti získal na pozicích a projektech jak v České republice, tak v zahraničí, napříč různými obory jako IT a telco, reality, management consulting, letecká přeprava, automobilový průmysl, finanční služby. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama