Ing Milan Richter

.
  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.02.2010 16:50:31

Opencard : Nová dohoda ušetří více než 170 mil. Kč

Opencard : Nová dohoda ušetří více než 170 mil. Kč

Opencard je v očích veřejnosti téměř démonickým projektem. Věřím, že výsledky jednání tento pohled změní a důvěra v Opencard začne narůstat. Nová dohoda se společností Haguess, a.s. je pro město výhodná.

Opencard je v očích veřejnosti téměř démonickým projektem. Věřím, že výsledky jednání tento pohled změní a důvěra v Opencard začne narůstat.  Právě dnes došlo k zásadnímu kroku. Ředitel Magistrátu hl. m. Prahy Martin Trnka a ředitel Dopravního podniku Martin Dvořák podepsali se společností Haguess, a.s. dodatky k původním smlouvám projektu Opencard. Jak již bylo ze strany vedení magistrátu avizováno, zaručí podstatně výhodnější podmínky pro město.


Za jeden z nejzásadnějších výsledků jednání považuji  ten, který se týká finanční stránky. Společnost Haguess, a.s. se zavázala, že za původní cenu vydá o 260 tisíc karet více. To znamená, že ty nebudou stát město ani korunu. Na základě jednání, která byla opravdu tvrdá, ušetří město Praha více než 120 mil. Kč. Okamžitá úspora bude ve výši 50 mil. Kč. Celkem se tedy jedná o úsporu více než 170 mil. Kč.


Dále bych zde chtěl zdůraznit, že tzv. jednotková cena  Opencard je díky novým podmínkám dokonce levnější než např. karta města Plzně! Oproti té však Opencard nabízí mnohem rozsáhlejší technologické možnosti.

Stručný a přehledný výsledek jednání (vč. grafů)  naleznete na mých webových stránkách www.milanrichter.cz

Na rozšiřování dalších služeb a možností karty pražana intenzivně pracujeme a velmi všem děkuji za zasílání návrhů a podnětů k jejímu vylepšení.

Milan Richter

 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama