Ing Milan Richter

.
  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.02.2010 15:51:51

Podnikatelé v Praze budou moci čerpat další peníze z fondů EU

Podnikatelé v Praze budou moci čerpat další peníze z fondů EU

Magistrát hlavního města Prahy schválil vyhlášení nové výzvy v Operačním programu Praha - Konkurenceschopnost. Pražští malí a střední podnikatelé tak mohou od 1. března až konce dubna 2010 žádat o 250 milionů korun z fondů Evropské unie.

Operační Program Praha – Konkurenceschopnost (OPPK) je jedním z dotačních titulů, který v období 2007-2013 umožňuje hlavnímu městu čerpat peníze ze strukturálních fondů Evropské unie. Pátá výzva z tohoto programu ve výši 250 milionů korun je určena pro malé a střední podniky na podporu inovací, nových technologií, konkurenceschopných výrobků a služeb, dále na zvýšení efektivnosti procesů výroby a poskytování služeb a zavádění inovačních IT systémů. 

„Podnikatelé budou moci žádat  o podporu na nákup nových zařízení a technologií, které zlepší jejich postavení na trhu a pomůžou jim tak překonat následky hospodářské krize,“ říká k tomu náměstek primátora Milan Richter, který oblast Evropských fondů řídí. „Malé a střední podniky jsou hospodářskou krizí ohroženy nejvíce, proto jsem rád, že jsou zde k dispozici prostředky, které je budou motivovat k investicím do inovací výroby a služeb“, dodává Richter.

Tato výzva je součástí opatření české vlády na pomoc podnikům při vyrovnávání se s důsledky stávající hospodářské krize. Podnikům, které vlivem aktuálního nedostatku úvěrů čelí problémům s financováním, lze do konce roku 2010 poskytnout podporu do 500 000 EUR na podnik. Tento režim je v souladu s dočasným rámcem Komise pro opatření státní podpory, který umožňuje členským státům usnadnit podnikům přístup k financování.

„Výsledky této výzvy by měly být známy v září 2010,“ uvedl Milan Richter. „Další výzvy, které budou zaměřeny i na jiné oblasti, plánujeme vyhlásit v průběhu roku.“

Projekty bude možné podávat až do 28. 4. 2010 na Oddělení podpory prostředků z EU Odboru rozpočtu Magistrátu hl. města Prahy.


Informace o finančních zdrojích EU pro hl. m. Praha:

Hl. m. Praha může čerpat ze dvou speciálních operačních programů - Operační program Praha - Konkurenceschopnost a Operační program Praha – Adaptabilita. Jejich řídícím orgánem je hlavní město Praha. V rámci Magistrátu hl. m. Prahy se o řízení obou programů stará odbor fondů Evropské unie. Tyto dva programy nepředstavují sice jediný finanční zdroj pro hlavní město, jsou však zdrojem největším a tím i nejdůležitějším.

Operační program Praha – Konkurenceschopnost podporuje investiční projekty zaměřené především na zkvalitnění dopravní infrastruktury, životního prostředí, vědy a výzkumu a podnikání v Praze – například rozšiřování tramvajových tratí, revitalizace bývalých průmyslových areálů či výstavba podnikatelských inkubátorů.

Operační program Praha – Adaptabilita se orientuje na počáteční i další vzdělávání a sociální projekty. Financuje se zavádění moderních metod výuky do škol, které by motivovaly mladé lidi ke studiu. Dotuje se také rozšiřování kvalifikace zaměstnanců. Tento program pomáhá i ekonomicky, sociálně či zdravotně znevýhodněným lidem při hledání práce.
výzkumu a podnikání v Praze – například rozšiřování tramvajových tratí, revitalizace bývalých průmyslových areálů či výstavba podnikatelských inkubátorů.

Operační program Praha – Adaptabilita se orientuje na počáteční i další vzdělávání a sociální projekty. Financuje se zavádění moderních metod výuky do škol, které by motivovaly mladé lidi ke studiu. Dotuje se také rozšiřování kvalifikace zaměstnanců. Tento program pomáhá i ekonomicky, sociálně či zdravotně znevýhodněným lidem při hledání práce.
 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama