Ing Milan Richter

.
  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.08.2010 16:17:02

Praha letos ve 2. čtvrtletí přivítala více turistů než loni

Praha letos ve 2. čtvrtletí přivítala více turistů než loni

Hlavní město navštívilo letos od dubna do června o 8,9 procenta více turistů než ve stejném období loňského roku. Aspoň jednu noc v pražských hotelech a penzionech tak strávilo 1,284 milionu lidí. V ubytovacích zařízeních v druhém čtvrtletí strávili

Nejpočetnější skupinou jsou i přes mírný pokles stále Němci. Vyplývá to z aktuálních údajů Českého statistické úřadu.
Prahu si přijelo ve 2. čtvrtletí letošního roku prohlédnout více zahraničních i domácích turistů. Výrazněji se přitom zvýšil počet těch domácích. Bylo jich zhruba 163 000, což je meziročně o 23,5 procenta více. Cizinců bylo v Praze proti loňskému druhému kvartálu o sedm procent více, tedy 1,12 milionu.
„Jsem rád, že se příjezdová turistika v Praze opět vrací do příznivějších čísel. Po loňském roce, kdy ji těžce poznamenala krize, se počet návštěvníků Prahy zvýšil ve druhém kvartálu skoro o 9 procent. Jsem proto rád i za pražské hoteliéry, restauratéry a všechny, kdo z turistického ruchu profitují“ konstatoval náměstek primátora hl. m. Prahy Milan Richter a zdůraznil: „Jsem si jist, že k tomu přispěly i některé mimořádné kroky na podporu cestovního ruchu, které v loňském roce, kdy jsem měl tuto problematiku na starosti, schválila Rada hlavního města, jako byly samostatné prezentace Prahy na zahraničních veletrzích cestovního ruchu a zvláštní imageová kampaň. V době, kdy se tato kampaň připravovala, jsme za ni byli ze všech stran kritizováni, dnes se potvrdilo, že to byl dobrý krok. Chtěl bych proto poděkovat za podporu kampaně i Asociacím (jsou dvě, děkujeme oběma) cestovních kanceláří.“
Tato a další opatření - například také nově vypisovaná partnerství, která podporují životaschopné projekty v cestovním ruchu - měla za úkol udržet Prahu jako významnou turistickou destinaci na evropském i globálním trhu, zastavit pokles příjezdu návštěvníků, prodloužit jejich pobyt a inspirovat je k opakované návštěvě české metropole.
„Výrazně jsme také posílili prezentace v Německu, ze kterého k nám přijíždí nejvíce turistů. Následovala Velká Británie, Švýcarsko, Francie, Rusko, Itálie, Španělsko a okolní země jako Rakousko a Slovensko. Nově jsme zařadili veletrh ve švédském Göteborgu, protože skandinávský trh představuje movitější klientelu, a na Kypru, odkud lze předpokládat především mimosezónní příjezdy,“ doplnil náměstek pražského primátora Richter.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama