Ing Milan Richter

.
  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.01.2010 20:47:52

Richter: K projektu Opencard si musím sednout a vyřešit jej

Richter: K projektu Opencard si musím sednout a vyřešit jej

Podle náměstka primátora Milana Richtera, který dostal na starosti projekt Opencard, je potřeba s kartou Pražana něco udělat, změnit jí, posunout dopředu. V pořadu Hydepark ČT24 prozradil, jaké s ní má plány.

Milan Richter přiznal, že potenciál Opencard zatím není využit. Nejdříve ji podle něj musí využívat co nejvíce lidí, teprve potom může být zisková.

"Technologická stránka věci je zajištěná, zbývá už jen, abych si k tomu projektu sednul, a dohodl s různými institucemi, jak bychom s nimi mohli spolupracovat," řekl Milan Richter v pořadu ČT24 Hydepark.

Richter: Opencard bude poskytovat slevy na vstupy do divadel i galerií

Richter uvedl příklady funkcí, které budou časem k dispozici majitelům karty Pražana. "Lidé budou mít určitě slevy na jízdném. Plánuji také, že pokud si Pražan nabije kartu na rok a o prázdninách se rozhodne na měsíc odcestovat do zahraniční, bude si moci na ten měsíc platnost karty přerušit a ušetřit tak peníze," představil svůj nápad Richter, který má nyní projekt Opencard na starosti.

Nápadů je prý v magistrátu celá řada, ale přesto mohou občané na stránkách milanrichter.cz navrhovat, na co by rádi Opencard využívali. Richter už teď deklaroval, že Pražané díky ní budou mít slevy na vstupy na kulturní akce, do divadel, galerií a podobných institucí.

Richter chce, aby na Opencard byl každý Pražan hrdý

"Já bych chtěl, aby ta karta byla v budoucnu něco, na co může být Pražan hrdý. Chtěl jsem, aby měli Pražané něco zvláštního. Mým cílem je přesvědčit je, že Opencard má smysl," vytyčil si svůj cíl Richter.

Na otázky ohledně korupce spojené s Opencard Richter odpovídal sliby, že na jejím potírání na pražské radnici velmi intenzivně pracuje. "Opencard musíme hodnotit s odstupem času, musíme počkat, až ten projekt dosáhne fáze, kterou očekáváme a pak ji hodnotit," bránil Richter projekt, který dosud spolykal magických 888 milionů korun. 

Primátor Pavel Bém již připustil, že si projekt vyžádá další stovky milionů, dokonce miliardy. Nyní jedná s bankovními domy. Vybraná banka by totiž měla projektu umožnit, aby se z karty stala elektronická peněženka.

Více: Bém chce zachránit Opencard. Za miliardy

S olympiádou v Praze Richter souhlasí

Proč Milan Richter nepodpořil protikorupční návrh Markéty Reedové z SNK-ED? "Já materiál Reedové shledávám jako nedostatečný. Chybí tam podstatné věci, zpětná vazba. Například zřídit protikorupčního ombudsmana, který by mohl podávat trestní oznámení. Chtěl bych nastavit nejen kontrolu procesů ale i výboru lidí, kteří potom ty procesy prošetřují. Aby v ní seděli skuteční odborníci," prohlásil pražský radní.

Více k tématu: Zavedu protikorupčního ombudsmana, slibuje Richter

Na závěr se Milan Richter pozitivně vyjádřil k projektu olympiády v Praze. Podle něj by to pomohlo zviditelnit se ve světě a investice, které by byly v souvislosti s jejím pořádáním potřeba, by v Praze zůstaly. Ať už by to byly investice do infrastruktury nebo modernizace sportovišť. "Do budoucna se to vyplatí," je přesvědčen radní, který bude mít od února také na starosti evropské fondy.

Foto:kultura.praha-mesto.cz

Autor: mab, www.ParlamentnLlisty.cz

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama