Ing. Milan Urban

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.03.2010 15:06:52

Nečas je Topolánkovo siamské dvojče

Nečas je Topolánkovo siamské dvojče

Dozvíme se od Petra Nečase něco o jeho programových alternativách?

ČSSD vítá, byť částečný, odchod Mirka Topolánka. Konečně jeho veřejné skandály přestanou odvádět pozornost od podstaty volebního rozhodování ve dnech 28. a 29. května 2010. Česká veřejnost se bude rozhodovat o dvou alternativách: levicové a pravicové, mezi ČSSD a ODS. Bude posuzovat záměry stran ve zdravotnictví, důchodech, nových pracovních místech a při řešení krize, v pracovním právu anebo podpory rodin s dětmi a seniorů.

ČSSD již otevřeně a transparentně představila české veřejnosti svůj program a klíčové lídry a občané tak mají možnost objektivně zhodnotit jednu programovou a personální alternativu. Pevně věříme, že Petr Nečas co nejrychleji najde cestu, jak představit svoji alternativu v programové i personální rovině.

Do té doby musí česká veřejnost vycházet nikoli ze slov, ale primárně z činů Petra Nečase v posledních čtyřech letech vládnutí ODS, kdy zastával funkci místopředsedy ODS, ministra práce a sociálních věcí a místopředsedy Topolánkovy vlády.

Chceme zdůraznit, že proti Petru Nečasovi nevedeme a nepovedeme žádnou diskreditační kampaň. Řečeno slovy politického klasika Mirka Topolánka, "některá fakta jsou tak výmluvná, že ani nemusím lhát". A u Petra Nečase tato teze platí na 100%.

Pojďme si jeho skutky připomenout v několika faktech:

1.    Nový lídr konzervativní strany svým hlasováním v PSP 16.3.2010 umožnil zavedení zcela zbytečných elektronických vinět za téměř 12 miliard korun.

2.    Jako místopředseda vlády svým hlasováním podpořil zbytečný a předražený projekt na ekologické škody za téměř 120 miliard korun.

3.    Jako místopředseda vlády svým hlasováním podpořil církevní restituce s celkovým finančním dopadem 270 miliard korun.

4.    Jako ministr práce a sociálních věcí připravil reformu penzijního systému, která umožní vyvést část peněz na důchodové pojištění do soukromých fondů s ročním negativním dopadem do státního rozpočtu kolem 50 miliard korun.

5.    Jako ministr práce a sociálních věcí připravil návrh Zákoníku práce, který počítá se zavedením výpovědi bez udání důvodu a zkrácením výpovědní lhůty na jeden měsíc. 

Pojďme Marii Slušné a Václavu Dobrákovi připomenout, co svým hlasem Petr Nečas také nepodpořil:

1.    Znovuobnovení proplácení tří dnů nemocenské ve výši 2 miliardy Kč.

2.    Zrušení poplatků u lékaře a v lékárnách ve výši 6 miliard Kč.

3.    Zvýšení mateřské ve výši 1,5 miliardy Kč.

4.    Mimořádný příspěvek k důchodu ve výši 6 miliard Kč.

5.    Společné zdanění manželů ve výši 3 miliard Kč.

Každý soudný člověk si z tohoto hlasování udělá poměrně jasno o tom, jestli Petrovi Nečasovi jde o zájmy obyčejných lidí nebo o zájmy společností typu Kapsch či o zájmy případného vítěze ekologického supertendru.

Petr Nečas svými skutky píše program ODS i v dalších oblastech. V Poslanecké sněmovně 10.2.2010 odmítl podpořit protikorupční balíček, 11.2.2010 odmítl podpořit zrušení akcií na majitele a 25.2.2010 odmítl podpořit zákon o lobbingu. I tato fakta napovídají, jak vážně je v ODS myšlen program pro boj s korupcí a organizovaným zločinem.

Kandidát ODS na premiéra Petr Nečas, i když se zatím do této funkce nominoval jen on sám, by měl veřejnosti představit i případné složení svého vládního týmu. Jinak se budeme muset domnívat, že ministrem vnitra bude opět Ivan Langer, který je důvodně podezřelý ze spojení s organizovaným zločinem. Ministrem zdravotnictví bude Tomáš Julínek- garant Vize 2020, autor zdravotnických poplatků, privatizace nemocnic a zdravotních pojišťoven. Ministrem financí bude zřejmě skupina několika nezávislých ekonomických odborníků, kteří připravují programy jak pro ODS, tak pro Stranu Zelených, jako např. Miroslav Zámečník.

Myslíme si, že Petr Nečas by měl také potvrdit nebo vyvrátit informace o Věcech veřejných jako mafiánském projektu pražské ODS a o budoucím handlu s Milošem Zemanem na téma "ODS vláda a premiér, Zeman prezident" tak, jak ho představil Mirek Topolánek ve svém vystoupení ke členům Americké obchodní komory.

Milan Urban, místopředseda ČSSD
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama