Ing. Milan Urban

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.02.2010 11:00:00

Zajistíme skutečnou podporu českých firem v zahraničí

Zajistíme skutečnou podporu českých firem v zahraničí

Stínový ministr průmyslu a obchodu Milan Urban představil plány ČSSD, jak pomoci českému exportu. „Plánujeme zcela konkrétní kroky, jak dospět ke skutečné a moderní podpoře exportu českých firem v cizině,“ uvedl.

„Pokud vyhrajeme volby, podepíší dvě ministerstva smlouvy o spolupráci. Smlouva bude obsahovat posilování obchodních zastoupení, výběr kvalifikovaných obchodních radů, změny teritorií, která budeme považovat za prioritní… Evropská unie je velkou prioritou, ale to nestačí,“ řekl Milan Urban. "Značka Česká republika v Latinské Americe či v Africe stále zní, to „logo“ je tam stále ve vitríně.“

Součástí projektu je podpora české exportní banky, navýšení jejího kapitálu a úprava pojistného tak, aby „šlo“ za středními a malými firmami, a to stoprocentně českými. „Budeme podporovat mnohem užší spolupráci se svazem průmyslu, dopravy a hospodářskou komorou. Tu službu českým firmám musíme dělat ve spolupráci právě s těmito organizacemi," je přesvědčen místopředseda ČSSD.

„Chceme urychlit výstavbu Temelína, kde se české firmy leccos naučí a uplatní to pak v cizině. Naše firmy musejí být u toho. Když jim ale nepomůže ekonomická diplomacie, tak u toho nebudou,“ upozornil Milan Urban na závěr.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama