Ing. Miloš Petera

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.06.2016 15:10:00

O individuálních dotacích bude jasno koncem měsíce

O individuálních dotacích bude jasno koncem měsíce

Přes 11 milionů korun chce kraj rozdělit mezi 6 žadatelů o individuální dotace. Uvolnění těchto finančních prostředků ovšem musí ještě schválit středočeští zastupitelé.

„Zasedání zastupitelstva se koná koncem tohoto měsíce, pak budeme mít jasno. My bychom rádi tyto projekty podpořili už jen proto, že se jedná převážně o školské akce. Peníze půjdou z rozpočtu kraje navýšeného o částku 250 milionů korun z daňových příjmů,“ upřesnil středočeský hejtman Miloš Petera (ČSSD) po jednání Rady kraje v pondělí 13. června.

Na stavbu nového pavilonu mateřské školy, jejíž dosavadní kapacita je nevyhovující a odporuje zákonu, v obci Zaječov je potřeba 6,8 milionu korunFinanční injekce od kraje by mohla činit 2 miliony, o které jej žádá obec, v jejíchž silách není financování celého projektu.

Dokončení mateřské školy a školní jídelny v obci Nový Jáchymov vyžaduje prostředky ve výši 4 milionů korun, o které vedení obce nyní žádá kraj. Projekt, který začal již v roce 2013, je rozdělen do tří etap. Obec již nemá prostředky na jeho dokončení a doufá v krajskou pomoc.

„Město Mníšek pod Brdy nás žádá o individuální dotaci jeden milion korun na roční pronájem dvou kontejnerových učeben pro první ročníky základní školy. Mikroregion Mníšecko má celkem patnáct obcí, přičemž největším členem svazku je město Mníšek pod Brdy, ve kterém je jediná devítiletá škola. Tato škola, stejně jako všechny v okolí, je kapacitně zcela naplněna. K výuce se využívají i jídelny, knihovny nebo vestibuly, což není dobré,“ vysvětlil náměstek hejtmana pro oblast regionálního rozvoje Karel Horčička (ČSSD).

Město Pyšely potřebuje provizorní školu, protože místní základní škola je v rekonstrukci a uzavřena bude 15 měsíců. Na toto období je nutné vybudovat dočasné zařízení v rozsahu deseti tříd včetně obslužných prostor. Po kraji žádají zástupci města dotaci 2,9 milionu korun.

Na rekonstrukci šaten a sociálního zařízení potřebuje Sportovní klub LTC Kolín – tenis club 1 milion korun, o které žádá kraj. „Spolek má přes 200 členů, převážně malých dětí, a je hojně navštěvován mnoha sportovci ze Středočeského kraje. Prostory klubu jsou využívány při prázdninových kempech dětí a slouží při pořádání příměstských sportovních táborů dětí. I proto, že kraj dlouhodobě podporuje sportovní činnost, byl bych rád, abychom tento projekt pomohli dotáhnout,“ řekl hejtman. 

Obec Řevnice hodlá navýšit kapacitu zázemí Lesního divadla, proto žádá kraj o prostředky v hodnotě půl milionu korun. Lesní divadlo letos slaví jubilejní 100. sezonu. S rostoucí oblíbenosti řevnického Lesního divadla roste i návštěvnost tohoto kulturního stánku a nedostačující kapacita vyžaduje nutnou rekonstrukci.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama