Ing. Miloš Petera

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.08.2016 13:17:00

Vyzýváme Prahu, aby zavedení zón odložila

Vyzýváme Prahu, aby zavedení zón odložila

Středočeský kraj nesouhlasí se zavedením parkovacích zón. Žádá Prahu, aby jejich zavedení odložila do doby, než postaví záchytná parkoviště.

 Rada Středočeského kraje nesouhlasí se zavedením parkovacích zón v Praze 5 a 6. Radní konstatovali, že nový systém parkování, který od 24. srpna 2016 zavádí pražský magistrát a některé městské části, zasáhne především obyvatele středočeských měst a obcí dojíždějící do hlavního města za prací. „Zavedení parkovacího systému placených zón i do okrajových částí Prahy nejvíce zasáhne a poškodí Středočechy. V době, kdy nejsou v Praze záchytná parkoviště, není dořešena integrace pražské a středočeské dopravy, považujeme takovéto rozhodnutí, které Praha uskutečnila bez spolupráce s námi, za ukvapené a nezodpovědné rozhodnutí,“ prohlásil hejtman Středočeského kraje Miloš Petera (ČSSD), který má v krajské radě oblast dopravy na starosti.

Podle středočeského hejtmana jde již o druhé rozhodnutí pražského magistrátu, kterým si chce Praha vyřešit problémy s dopravou na úkor Středočeského kraje. Tím prvním je chystaný zákaz vjezdu kamionů delších než 12 metrů na území hlavního města Prahy. V této problematice ale nakonec Středočeský kraj a Praha navázaly spolupráci a další postupy koordinují. „Bohužel zavedení parkovacích zón v Praze 5 a 6 s námi nikdo nekonzultoval. Vyzýváme Prahu, aby zavedení zón odložila do doby, než na okrajích města budou vybudována záchytná parkoviště s dostatečnou kapacitou,“ uvedl středočeský hejtman.

„Ve spolupráci se státem bychom také chtěli vytvořit podmínky pro převod státní půdy na obce, které by chtěly záchytná parkoviště budovat na území Středočeského kraje. Rád bych tuto záležitost projednal na zítřejším setkání s premiérem Bohuslavem Sobotkou v rámci slavnostního otevření volnočasového areálu Vrchbělá,“ naznačil jedno z možných řešení Miloš Petera.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama