Ing. Miloš Zeman

První přímo zvolený prezident ČR
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.12.2012 11:17:32

Jarolsav Zavadil podpořil Miloše Zemana

Jarolsav Zavadil podpořil Miloše Zemana

Předseda ČMKOS Jaroslav Zavadil v rámci neformálního setkání podpořil kandidaturu Miloše Zemana na prezidenta České republiky.

Miloš Zeman přijal šéfa odborů ve své kanceláři v Loretánské ulici: „ Považuji za svoji povinnost setkávat se s představiteli odborů a navázat tak na tradici tripartity, které jsem se účastnil už jako předseda vlády. Měli jsme vždy dobré vztahy, o čemž svědčí i fakt, že jedinou stávkou v době mého premiérování byla patnáctiminutová stávka na železnici, kterou mnozí cestující ani nezaregistrovali, protože ji považovali za normální zpoždění“, zahájil neformální setkání prezidentský kandidát.

Předseda ČMKOS doplnil, že má se Zemanem dlouhodobé vztahy, zvláště z doby jeho premiérování, kdy fungovala tripartita – tedy vzájemné jednání vlády, zaměstnavatelů a odborů. „V současné době se to vůbec neděje, dokonce jsme na čas tripartitu opustili. Nabízí se otázka, zda je to stále demokracie, po které jsme volali. Zda-li je demokracií to, že se schvalují zákony jedním hlasem navíc, že vláda vládne s roztrženou stranou, která nemá navíc žádnou legitimitu“, zmínil Jaroslav Zavadil a zároveň se vyjádřil k očekávané volbě prezidenta: „ Členové odborů očekávají od prezidenta, aby byl prezidentem všech lidí, ne jen určitých skupin. Myslím si, že to tu dosud nebylo. Vzhledem k buldočí povaze Miloše Zemana a vzhledem k tomu, že oba patříme k lidem, kteří co řeknou, to také platí, věřím, že to Miloš Zeman vrátí zpátky“.

Na novinářskou otázku, koho bude volit v 1.kole, odpověděl předseda ČMKOS přímo: „ Vzhledem k tomu, co už jsem zde zmínil, budu volit Miloše Zemana již v 1.kole.“

Padla také otázka, co si prezidentský kandidát myslí o hrozbě odkladu první přímé volby prezidenta: „ Chci věřit tomu, že neúspěšní kandidáti, kteří nebyli schopni nasbírat požadovaný počet podpisů nebudou svoji neúspěšnost maskovat opakovanými stížnostmi a zároveň věřím tomu, že soud rozhodne správně a volby proběhnou v daném termínu“, uzavřel neformální setkání Miloš Zeman.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama