Ing. Miloš Zeman

První přímo zvolený prezident ČR
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.09.2018 15:48:00

Kniha je ta nejkrásnější věc na světě

Kniha je ta nejkrásnější věc na světě

Projev prezidenta republiky při zahájení nového školního roku

 Vážená paní ředitelko, vážená paní třídní učitelko, milí prvňáčci a milé prvňačky, dámy a pánové, rodiče, předpokládám, že tady také někde budou,

já občas říkám při přivítání prvňáčků taková kacířská slova. Když jsem byl malý, to už je hodně dávno, tak jsem hrozně nerad vstával, a to platí pořád, a tak vím, že kdyby se šlo do školy tak o hodinu později, to znamená místo osmi dejme tomu v devět, tak že by to pro nás bylo lepší. Ale co se dá dělat, zatím musíme vzít v úvahu to, co nám nařídili, a musíme poslouchat, protože ve škole se musí poslouchat. To je ta horší stránka věci.

A teď ta lepší. V té škole se před vámi otevře úplně jiný svět. Svět tajemství, svět kouzel a svět krásných věcí. A to je ta druhá provokace nebo druhé kacířství, já bych vám chtěl popřát, až se naučíte číst a psát, ale teď mluvím hlavně o čtení, abyste hodně četli papírové knihy, zdůrazňuji papírové knihy, které jsou krásné a ze kterých si můžete udělat knihovničku, protože kniha je ta nejkrásnější věc na světě. Když tu knihu napsali moudří lidé a vy ji čtete, tak je to stejné, jako kdybyste si s těmito moudrými lidmi povídali.

A teď už jsem mluvil víc než dost, takže mně dovolte, abych předal slovo mé paní, která vám přinesla drobné dárky, protože, když někam přijde host, tak má s sebou přinést dárky, aby byl vítán.

Takže Ivanko, máš slovo.

Miloš Zeman, prezident republiky
ZŠ T. G. Masaryka, 3. září 2018

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama