Ing. Miloš Zeman

První přímo zvolený prezident ČR
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.05.2022 13:16:00

NKÚ je jedinou překážkou plýtvání našich politiků

NKÚ je jedinou překážkou plýtvání našich politiků

Komentář na facebookovém profilu ke kontrole nakládání politiků s penězi daňových poplatníků

 Při příležitosti přijetí představitelů nejvyšších kontrolních institucí jsem prohlásil:

Milý Mílo, vážení prezidenti, vážení viceprezidenti, vážení předsedové nejvyšších ústavních úřadů,

je skvělé vidět takovou skupinu prezidentů na Pražském hradě. Nuže, jaký je rozdíl mezi hlavou státu a prezidentem NKÚ? Ta druhá osoba je důležitější. A víte proč? Jste prakticky jedinou překážkou proti plýtvání. Proti plýtvání našich politiků. Hlavně před volbami. Jako premiér jsem vždy říkával panu Voleníkovi, předchozímu prezidentovi, aby byl krutý, nepohodlný, nepříjemný a že má postihovat politiky. Všichni politici se snaží být zvoleni nebo znovu zvoleni a mají k dispozici hodně peněz, ale ne jejich peněz, ale peněz daňových poplatníků, a zde je silné pokušení utrácet, to opakuji ještě jednou. A tak jsem požádal bývalého prezidenta a současného prezidenta, aby poslali politiky, když už ne do vězení, tak do penze bez ohledu na to, kolik jim je let.

Na závěr bych vám chtěl říci, buďte nepohodlní, buďte krutí, buďte nepříjemní. Ukládání mnoha pokut a sankcí našim politikům je nedílnou součástí vytvoření zpětné vazby mezi NKÚ a politiky.

Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama