Ing. Miloš Zeman

První přímo zvolený prezident ČR
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.11.2017 15:31:00

Opakování voleb bych považoval za zbabělost

Opakování voleb bych považoval za zbabělost

Prezident České republiky Miloš Zeman spolu s manželkou Ivanou zahájil ve středu 29. listopadu 2017 třídenní návštěvu Jihomoravského kraje.

 Prezidentský pár přivítal hejtman Bohumil Šimek s manželkou Janou. Hejtman bude hlavu státu po celou dobu na jihu Moravy doprovázet.

Na začátek své cesty prezident zavítal do brněnského sídla Jihomoravského kraje, kde se setkal se členy krajského zastupitelstva, starosty obcí s rozšířenou působností a zaměstnanci krajského úřadu.

Hejtman Šimek v úvodu přivítal prezidenta v kraji, který je tahounem mezi regiony v oblasti vědy, výzkumu a inovací. „Jižní Morava je v Evropě stále více vnímána jako ekonomicky silný a stabilní region. A k tomu je velkou devízou Jihomoravského kraje srdečnost a pohostinnost jeho obyvatel a věřím pane prezidente, že Vám to opět i tato návštěva potvrdí,“ zdůraznil Bohumil Šimek.

Prezident Zeman se ve svém vystoupení věnoval zejména aktuální povolební situaci. Z jeho vyjádření vyplynulo, že Dan Ťok zůstane i nadále ministrem dopravy. Jeho jméno sice nezmínil, ale uvedl, že ministr dopravy zůstane stejný a že s ním bude hovořit o dálnici na Vídeň, jejíž stavba se oddaluje. „Na druhé straně Rakušané budou mít dokončenou dálnici až k hranicím," řekl prezident Miloš Zeman, který zároveň uvedl, že bude dělat vše, aby nedošlo k opakování voleb. „To bych totiž považoval za zbabělost,“ zdůraznil Miloš Zeman.

Hejtman Bohumil Šimek na závěr setkání předal hlavě státu oficiální dar Jihomoravského kraje – unikátní na míru vytvořenou košile z modrotisku z Olešnice a sadu vína ze Salonu vín. Prezidentský dar pak představovala nástěnná plastika Dagmar Dítětové vytvořená z trámů a podlah zbouraných starých stodol a chalup Vysočiny. Dary prezidentovi předali také zástupci brněnského Klokánku, kteří mu poděkovali za podporu.

Na programu návštěvy je také středeční setkání s poslanci a senátory zvolenými za Jihomoravský kraj. Následovat bude návštěva společnosti Trade FIDES a cesta do Moravského Krumlova, kde proběhne také debata s představiteli města i s občany.

Druhý den návštěvy zavítá hlava státu do Strážnice a Bučovic, kde je vždy po přijetí na radnici také naplánováno setkání s občany. Součástí čtvrtečního programu je i setkání s význačnými podnikateli Jihomoravského kraje.

Během pátečního programu prezident Zeman navštíví společnost ZETOR TRACTORS a.s., následovat bude zastávka ve městě Letovice. Třídenní návštěva na jižní Moravě bude zakončena závěrečnou společnou tiskovou konferencí prezidenta republiky a hejtmana Jihomoravského kraje se začátkem v 15:30 v hotelu Pod zámkem v Boskovicích.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama