Ing. Miloš Zeman

První přímo zvolený prezident ČR
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.05.2020 9:10:00

Tak zbabělý akt nenajde na tomto světě odpuštění

Tak zbabělý akt nenajde na tomto světě odpuštění

Prezident republiky Miloš Zeman zaslal kondolenci Ašrafu Ghaní Ahmadzajovi, prezidentovi Afghánské islámské republiky.

 Vaše Excelence,

s hlubokým zármutkem v srdci jsem přijal zprávu o sérii teroristických útoků v Afghánistánu, které se odehrály v úterý 13. května a vyžádaly si desítky obětí na životech.

Mezi nimi je i neodpustitelný čin, kterého se dopustili ozbrojení útočníci na nevinných obětech v porodnici nemocnice Dasht-e-Barchi v Kábulu. Jsem zdrcen krutostí tohoto zbabělého aktu cíleného na novorozence, těhotné ženy, matky po porodu a zdravotníky, který nenajde na tomto světě odpuštění.

Významně odsuzuji jakoukoli formu terorismu, zvláště pokud je páchán na těch nejzranitelnějších. Vaše Excelence, dovolte, abych Vás ujistil, že Česká republika stojí na straně Afghánistánu v boji proti terorismu ve všech jeho podobách.

Rád bych v této pohnuté chvíli vyjádřil jménem české veřejnosti i jménem svým hlubokou soustrast Vám i rodinám obětí a všem zraněným popřál brzké uzdravení.

S úctou

Miloš Zeman
prezident České republiky

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama