Ing. Miloslava Vostrá

  • KSČM
  • Braškov
  • zastupitelka obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.04.2010 16:54:00

Další zápalné láhve v Opavě

Další zápalné láhve v Opavě

Stanovisko Miloslavy Vostré, místopředsedkyně ÚV KSČM a kandidátky KSČM pro volby do PS PČR, k rasovým útokům v Opavě.

Jsem tímto dalším rasistickým útokem, kdy dnes v noci vhodil neznámý pachatel zápalné láhve do domu v Rybářské ulici v Opavě, šokována a hluboce pobouřena. Jen shodou náhod nedošlo k dalšímu poškození lidského života, či smrti. Právě v tyto dny, kdy slavíme svátky velikonoční, je tím horší pro nás všechny vnímat tyto zprávy a pomalu se smiřovat s tím, že toto může potkat každého z nás. Nedovedu si představit, že bych v noci utíkala se svou dcerou z našeho domu, díky lidem, dají-li se tak vůbec nazvat, kteří nemají žádné zábrany.

Bohužel musím konstatovat, že dochází navzdory množícím se útokům k podceňování situace a jejího řešení. Příkladem je návrh, který zazněl z úst předsedy ČSSD Jiřího Paroubka, na faktické zrušení Ministerstva pro lidská práva a národnostní menšiny. Právě tento rezort, pokud by byl veden silným ministrem, by mohl být účinným nástrojem boje s extremismem. Bohužel, odchod ministra Kocába, který se poprvé v naší historii snažil toto omezit, otevřel jen prostor pro politikaření ČSSD, která situace zneužívá k pokusům o mocenský vliv. Přitom jde o hodně.

Nyní jsou terčem útoků Romové. Kdo z nás bude další na řadě? Vyzývám všechny lidi, i všechny politiky, bez rozdílu politického přesvědčení, aby se pokusili zabránit útokům na lidi a aby Ministerstvo pro lidská práva zůstalo v naší zemi zachováno. Rasové útoky se množí a všichni přece chceme své děti vychovávat v bezpečné a klidné zemi.

Miloslava Vostrá, místopředsedkyně ÚV KSČM
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama