Ing. Miloslava Vostrá

  • KSČM
  • Braškov
  • zastupitelka obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.04.2021 7:47:26

Gagarin odstartoval vesmírné závody

Gagarin odstartoval vesmírné závody

Přesně před šedesáti lety Jurij Alexejevič Gagarin jako první člověk vzlétl do vesmíru.

 Tato cesta je symbolická i pro dnešní dobu, kdy už nejsou mise do vesmíru žádnou novinkou. V ten den jsme si totiž všichni uvědomili, někteří až časem, jak moc jsme malí a zranitelní. Jsme jen malou tečkou v celém vesmíru, který se nám zřejmě nikdy nepodaří prozkoumat. Zároveň existuje celá řada hrozeb, které mohou zapříčinit konec našeho světa i naší existence. 

Nemusíme přitom letět až ke hvězdám, abychom si uvědomili, že osud není v našich rukách. „Poučila“ nás o tom i celosvětová pandemie, v rámci které jsme se přesvědčili o našich slabinách a také o tom, že zdraví je a bude vždy to nejdůležitější, co máme. 

Gagarin zemřel v pouhých 34 letech při leteckém neštěstí. Díky své cestě do vesmíru se však zapsal do dějin a odstartoval i novou kapitolu vesmírných závodů…

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama