Ing. Miloslava Vostrá

  • KSČM
  • Braškov
  • zastupitelka obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.07.2010 12:22:05

Kalousek by měl především zvýšit příjmy státního rozpočtu

Kalousek by měl především zvýšit příjmy státního rozpočtu

Zásadní rozpočtové změny musí být provedeny především na straně příjmů.

Pan ministr Kalousek neustále hovoří o navržených úsporných opatřeních, která se budou dotýkat všech ministerstev. Chce tak řešit pruhlubující se propad příjmů státního rozpočtu, který by mohl být, oproti předpokladům letošního roku, vyšší o 28 mld. korun.

Nepochybujeme o tom, že určité "rezervy" na jednotlivých ministerstvech jsou a že zvýšení efektivity a hospodárnosti vynakládaných prostředků je na místě.

Avšak vzhledem k příčinám dlouhodobé schodkovosti státních financí (uplatňovaná politika daňového dumpingu) se stále zřetelněji ukazuje to, že zásadní změny musí být provedeny právě na straně příjmů.

O to více je zarážející, že pan ministr financí zatím nepředkládá skoro žádné návrhy na jejich zvýšení, či alespoň jejich udržení.
Miloslava Vostrá, místopředsedkyně ÚV KSČM pro ekonomiku
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama